Broken Sword 2 nå på iPad

Broken Sword 2 nå på iPad

Her er oppfølgeren til spillsuksessen Shadow of the Templars.

I februar gjenoppsto det klassiske eventyrspillet Broken Sword - Shadow of the Templars på iPhone.

Og nå har også oppfølgeren Broken Sword - The Smoking Mirror kommet til iOS.

Les også: Tomb Raider på iOS

Spillet fortsetter der originalen slapp, men det er ingen forutsetning å ha spilt forgjengeren for å komme inn i handlingen. Noen referanser er det imidertid, men disse forklares underveis. Spillet flyter fint, og er ikke spesielt vanskelig. Moderat gode engelskkunnskaper er en fordel.

Les også: Det ultimate RPG-spillet for iPad

Plottet sentreres rundt amerikaneren George Stobbart og den franske Nico(le) Collard. Rammen rundt denne fortellingen er avsløringen av en narkotika-smuglerring koblet opp mot Maya-antikviteter og selvfølgelig et mysterium...

Grafisk eventyt

Sjangeren er fremdeles pek-og-klikk.type eventyrspill, som egner seg forbløffende godt for den romslige iPad-skjermen. Spillet kan også nytes på iPhone, men vi kan i aller høyeste grad anbefale iPad-skjermen dersom du har en slik. Opprinnelig utkom spillet i 1997 for Windows og PlayStation.

Les også: RISK HD på iPad

Den grafiske stilen på spillet er lagt opp som en tegnefilm, med fullt animerte klippscener mellom interaktive sekvenser. Den kjente britiske artisten Dave Gibbons har bidratt med tegninger, blant annet en bonusfnksjon i form av en animert tegneserie som ikke var del av det opprinnelige spillet.

Les også: World of Goo på iPad

Som i det første spillet bytter man mellom å spille heltinnen Nico og helten George - selv om det er primært sistnevnte som fører roret. Sitter du fast så finnes det en rekke hint som kan avsløres for å komme videre så ikke hele fortellingen stopper opp. Samlet sett er spillet godt for i hvert fall 7 timer med gameplay.

Dropbox-støtte

Nytt i dette spillet er en funksjon som tillater lagring av spillprogresjonen mot Dropbox, slik at du kan spille spillet på ulike iOS-enheter og synkronisere fremskrittet mellom disse. Dette kan vi like!

BS:SM kommer i en rekke språk - du kan velge mellom engelsk, tysk, italiensk og spansk for både tale samt undertekster. Disse installeres via iTunes.

iTunes

Du kan lese mer om Broken Sword - The Smoking Mirror her. Video av åpningssekvensen nedenfor.

Broken Sword - The Smoking Mirror for iPad og iPhone (universal) kan kjøpes for 39 kroner fra iTunes App Store her .