Bruk Dropbox også med iOS-iWork

Bruk Dropbox også med iOS-iWork

Slik setter du opp en WebDAV-kobling på iPad-en eller iPhone-en din.

Savner du Dropbox-støtte for iWork? Nå kan iOS-brukere også koble seg opp dit.

Mange bruker Dropbox-skytjenesten som en måte å synkronisere filer mellom Mac og iPad. Og på iPad-en støttes Dropbox-koblinger av mange apper.

En serie apper som skiller seg ut på denne fronten er Apples iWork-pakke for iOS med Pages, Keynote og Numbers. Kanskje ikke så overraskende, siden Apple primært kanskje er opptatt av sin egen skytjeneste iCloud.

iCloud har litt andre ambisjoner enn Dropbox. iCloud synkroniserer også dine dokumenter, men virker i utgangspunktet helt usynlig i bakgrunnen i de programmer som støtter dette.

I utgangspunktet er det dessverre ikke opplagt hvordan disse filene kan aksesseres fra andre apper eller fra en Mac. PlainCloud kan hjelpe deg med dette, slik at du kan redigere samme iWork-dokument på både iPad og Mac, men så lenge det ikke er paritet i filformatet, blir dette likevel noe begrenset.

Uansett så er dette en form for workaround, og vi er de første til å beklage at Apple ikke har integrert Dropbox-støtte også for iWork i all den tid de selv ikke kan tilby en tilsvarende løsning. Og kanskje ikke alle ønsker å benytte seg av iCloud?

Det vil si: Du kan dele iWork for iOS-dokumenter. Med e-post - men dette fungerer ikke i lengden når du selv skal redigere dokumentet på ulike enheter. Eller du kan ta veien via iTunes - tungvint, siden det krever kablet synkronisering.

WebDAV med DropDav

Løsningen for iWork for iOS-brukere som ønsker å kunne skrive til Dropbox fra iOS-apper som ikke støtter dette er via WebDAV, en utvidelse av html-funksjonalitet som lar deg opprette og redigere dokumenter på en server. Vi nevner som eksempel enkelte OmniGroup-apper. En forutsetning er selvfølgelig at appen støtter WebDAV.

Svaret er via tjenesten DropDAV. Oppsettet fra nettsiden er raskt og enkelt, og lager en kobling mot din Dropbox-konto. Under oppsettet får du vist hvilken adresse du skal benytte når du velger Del via WebDAV i den aktuelle appen. Verre er det ikke, og det hele fungerer helt fint.

DropDAV er en betalingstjeneste, men du kan teste ut løsningen i to uker. Fungerer også for Mac.

Les mer om løsningen her.

Les om: