Bruk iPhone som pulsur

Bruk iPhone som pulsur

Polar-pulsbånd som sender over Bluetooth 4.

Er du seriøs med treningen din?

Da har du kanskje et vaskeekte pulsur med pulsstropp rundt brystkassen og det hele. Men dersom du uansett har med deg din iPhone ut på treningsøkten så kan du like gjerne bruke den som pulsur, og dermed også spare noen kroner.

Finske Polar utviklet i sin tid verdens første trådløse hjertemonitor, men er nok for de fleste mest kjent for sine puls- og treningsur. For mange aktive idrettsutøvere er det avgjørende å ha kontroll på hjertefrekvensen under treningen, og mange tyr til kombinasjonen pulsur og -stropp.

Dersom du ønsker måling av hjertetakten men tenker at din iPhone like gjerne kan fungere som et ur, enten rundt armen, på sykkelstyret eller i lommen, da kan du like gjerne gå for Polars pulsbånd med innebygget Bluetooth 4.

Bluetooth 4, også kjent som Bluetooth Smart, bruker veldig lite strøm og er dermed egnet til også å vare lenge. Hjertesensorene av typen Polar H6 og H7 sender signalene trådløst til en iPhone av nyere dato - iPhone 4S eller iPhone 5. I USA får man tak i en skrittmåler med blåtann fra Polar også.

Den vanligste modellen i Norge er H7 til rundt 5-700 kroner. Dette er en annen modell enn den som typisk medfølger et pulsur som pakke, og må altså kjøpes separat. Det blir litt enten-eller, liksom.

Mobilen har selvfølgelig mye større skjerm og ikke minst helt andre utvidelsesmuligheter, og vil friste noen med det. Polars utstyr er som oftest kompatibelt med treningsapps også fra tredjeparts-utviklere, men Polar har selv en utmerket egen app kalt Polar Beat. Denne er tilpasset Bluetooth 4.

Appen kan benyttes både til sanntidsdata, til planlegging av treningen, til analyse av økten og også til å dele treningsinformasjon med venner via sosiale nettverk.

Polar Beat er i utgangspunktet gratis, men kan utvides med in app-kjøp for en del tilleggsinformasjon. Du kan laste ned appen gratis fra iTunes AppStore her .

Du kan lese mer om Polar Beat og Bluetooth-tilbehør her . Se en promo-video for Polar Beat nedenfor.

Les om: