Bruk mobilen som trådløst nettverk

Bruk mobilen som trådløst nettverk

Med den nyeste utgaven av Android kan du bruke mobilen som WiFi-hotspot.

Med den siste oppdateringen av Android til versjon 2.2, også kjent som Froyo, har Google-mobilene fått en interessant funksjon.

LES OGSÅ:

Firefox Mobile for Android

Du kan bruke telefonen som et trådløst nettverk, som for eksempel din bærbare pc eller andre duppeditter kan benytte for å koble seg til internett, selv om du er på farten og ikke er i nærheten av et vanlig trådløst nettverk.

Det kan ofte være litt trøblete å sette opp trådløse nettverk, men på telefonen er det en enkel prosess som gjøres med et par trykk.

I vårt eksempel bruker vi en HTC Desire som er oppgradert til Android versjon 2.2.

LES OGSÅ:

Norsk utfordrer til iPad

Fremgangsmåte:

Gå inn i applikasjonsoversikten på mobilen, velg Innstillinger, velg Trådløst og nettverk, og velg Innstillinger for bærbart WiFi-hotspot.

Nå kan du gi ditt trådløse nettverk et navn. Som standard heter det HTC network, men du kan kalle det hva du vil.

Velg også kryptering, slik at det ikke er mulig for uvedkommende å snappe opp data som sendes mellom mobilen (som har forbindelse med internett) og din bærbare datamaskin. Du kan velge mellom WEP, WPA og WPA2, hvor WPA2 er det sikreste alternativet.

Til slutt angir du en adgangskode, slik at ikke alle og enhver kan bruke det trådløse nettverket via din mobil.

Så er du ferdig med oppsettet, husk bare på å gå tilbake til menyen Trådløst og nettverk, hvor du velger å aktivere Bærbart WiFi-hotspot.

LES OGSÅ:

Bærbar pc med gps

Nå kan alle dine gadgets som er i stand til å gå på nett uten kabler, finne "HTC network" eller hva du nå har døpt ditt trådløse nettverk.

Husk at det er en god idé å ha et mobilabonnement med fri datatrafikk, hvis du velger å bli et vandrende trådløst nettverk. Ellers kan det nemlig bli dyrt å laste ned store menger innhold til din bærbare pc.

LES OGSÅ:

TEST: Huawei E5 (E5830) - Trådløst bredbånd i lommen

Artikkelen er oversatt etter en original artikkel skrevet av Mikkel William Nielsen hos PC World Danmark.

Komponenter