Bruker du iPad på do? Da er du ikke alene

Bruker du iPad på do? Da er du ikke alene

Populær på jobben - men også på dass, i senga, og på restaurant slår nettbrettet an.

Lengre toalettbesøk kan være kjedelig, og mange har tradisjonelt sett tydd til blader og aviser for å få tiden til å gå mens naturen går sin gang. Så kom mobilen, og mange gikk nok over til sms, Angry Birds, surfing, Twitter og eventuelt ringing under sine høytidelige stunder på det private avlukket.

Derfor bør siste undersøkelse fra Staples ikke komme som noen sjokkbombe: Folk tar nå med seg nettbrett på dass.

I senga, på do, på restaurant

Det er forretningsenheten hos Staples, Staples Advantage, som har undersøkt folks vaner og funnet at 35 prosent bruker iPad eller andre nettbrettvarianter mens de er på toalettet, skriver amerikanske Network World .

Videre viser undersøkelsen at 78 prosent bruker nettbrettet mens de ligger i senga, og, kanskje noe mer overraskende, 30 prosent bruker også nettbrett mens de er på restauranter. Kanskje greit å vaske fingra før du hiver deg over biffen igjen?

Bruk av nettbrett i arbeidslivet er også undersøkt, og 75 prosent av de spurte amerikanerne sjekker jobb-e-post på enheten sin. 60 prosent mener nettbrett har bidratt til å øke arbeidseffektiviteten, og 33 prosent sier de går gjennom og redigerer dokumenter på enheten.

Dette gjelder ikke bare i arbeidstiden, 60 prosent av de spurte bruker nettbrett i ferien til å sjekke e-post eller gjøre arbeid. Men disse bedriftsbrukerne bør skjerpe seg, to tredjedeler av dem tar ikke sikkerhetskopi og mindre enn 15 prosent har installert sikkerhetsprogrammer som antivirus eller kryptering.

Lignende tall

Studiene fra Staples stemmer godt overens med studier fra Strategy Analytics tidligere i år, som viste at 61 prosent av amerikanske bedrifter ser at ansatte bruker sine nettbrett til jobbformål, uavhengig av om enheten er kjøpt av bedriften eller ikke.

Og forrige måned viste en studie fra Social Nuggets at 24 prosent av all aktivitet på Apples iPad og BlackBerrys PlayBook er jobbrelatert. Det samme gjelder for 20 prosent av Android-nettbrettbruken.

Komponenter