Bruker fingeren oftere

Bruker fingeren oftere

Stadig flere skjermer leveres med berøringsteknologi.

Markedet for berøringsskjermer vokser voldsomt, og antall leverte skjermer oversteg 600 millioner i 2009. Det er en økning på 29 prosent i forhold til året før, går det frem av en analyserapport fra DisplaySearch.

Les også: Tre nye fra SonyEricsson

Vokser raskt

- Utbredelsen av berøringsskjermer har økt raskt i mobiltelefoner, mp3-spillere, gps-navigasjon og i mange andre produkter. I de kommende år vil berøringsskjermteknologi bli stadig mer utbredt, også i større produkter som alt-i-ett pc-er, minibærbare, tablet-pc-er, og i undervisnings- og presentasjonsteknologier, sier Jennifer Colegrove, direktør for displayteknologier hos DisplaySearch.

Mobiltelefoner er det største enkeltsegmentet for berøringsskjermer når det gjelder leverte enheter. I 2009 ble det levert 376 millioner berøringsskjermer produsert for bruk i mobiltelefoner, og dette utgjør en fjerdedel av det totale markedet.

Tåler mer, vokser mest

Det finnes mange ulike berøringsskjermteknologier, og de to vanligste på forbrukermarkedet er såkalt resistiv og kapasitiv teknologi. Resistive skjermer har fem ganger høyere oppløsningen enn kapasitive skjermer, men kapasitive skjermer tåler til gjengjeld ti ganger så mange trykk.

Kapasitive skjermer blir stadig mer populært, og brukes i dag blant annet i Apples iPhone og iPod touch, samt i iPad. DisplaySearch anslår at kapasitiv teknologi vil gå forbi resistiv teknologi og bli den ledende berøringsskjermteknologien i 2010, målt i fortjeneste.

DisplaySearch er et selskap som spesialiserer seg på markedsundersøkelser og konsulenttjenester innenfor blant annet berøringsskjermteknologier.

Les også: Kjøpeguide - De beste smarttelefonene