Bytt kanal med liksom-fjernkontroll!

Bytt kanal med liksom-fjernkontroll!

CEBIT: Mister du ofte fjernkontrollen? Da er dette noe for deg.

HANNOVER: Det er Hasso Plattner Institut som har kommet opp med den noe pussige tanken om at du simpelt hen skal kunne tegne alt du har behov for hvor som helst.

Ved å bruke hånda til å tegne en firkant i lufta, for eksempel, kan du lage en lysbryter. Ved å tappe på den imaginere lysbryteren slår du lyset av.

Du slipper å gå ut av senga. Og enda greiere om det bor unger i huset, som ikke rekker opp til bryteren. Da kan de tegne den i sin egen høyde.

Krymper bort

I konseptdemoen instituttet tok med seg på Cebit kunne man skru av og på et virkelig lys ved å tegne en slik liksom-lysbryter på venstre armlene av en rød stol. Tegnet du en firkant på høyre armlene kunne du ved å tappe på denne bytte kanal på en tv.

Det er lett å tenke seg at en sirkel for eksempel kunne vært volumkontroll. Og det skal etter tanken kun være fantasien som begrenser hva du kan tegne og hva du kan gjøre. Du må dog lære systemet hva det er du vil det skal gjøre ved gitte tegninger.

Ifølge instituttets representant på messa begynner jo ting uansett å bli fordømt små, så de ser for seg at det nesten er et tidsspørsmål før de forsvinner. Og da kan du likesågodt tegne dem i stedet.

Avvis anrop uten å berøre mobilen

Det er kanskje en stund til ting forsvinner, men et absolutt genialt potensielt bruksområde i litt nærmere fremtid dukker opp i samtalen. Tenk deg at du er på møte og har telefonen i lomma. Så ringer den. Ved å sveipe pekefingeren på høyre arm horisontalt over venstre håndflate, kan du via dette systemet avvise anropet. Uten å faktisk være nær telefonen fysisk.

Demosystemet er basert på et Kinect-system i taket. Du kan lese mer om forskningsprosjektet her.

Komponenter