Cd-installasjoner på MacBook Air

Cd-installasjoner på MacBook Air

TIPS: MacBook Air mangler optisk enhet, men det er fullt mulig å installere Office og Photoshop fra cd eller dvd.

Minimalisme er stikkordet i Apples supertynne MacBook Air. Den kommer uten vanlig harddisk, og har heller ingen Ethernet-utgang for kablet nettverk. Air er heller ikke utstyrt med optisk enhet, selv om dette er mulig å kjøpe som eksterns tilleggsutstyrt.

Så hva gjør du når du ønsker å installere programvare som ligger på en cd/dvd, som for eksempel iWork eller Office? Løsningen er enkel - dersom om du har en ekstra datamaskin, vel å merke.

Har du en annen Mac i tillegg til MacBook Air, kan du bruke såkalt DVD- og CD-deling. Dette betyr at du kan få tilgang til installasjons-cd-er via det trådløse nettverket. Slik går du frem:

LES OGSÅ:

Usb-pinne redder MacBook Air i nød

To maskiner

På maskinen som er utstyrt med DVD-stasjon, gå til Systemvalg > Deling. Hak av for DVD- og CD-deling.

Gå tilbake til din MacBook Air. Gå til Finder og velg Ekstern plate i sidelinjen til venstre. Klikk deretter på knappen Be om å få bruke øverst til høyre dersom du haket av for dette på den andre Mac-en. Gå til den andre datamaskinen og klikk på Godta når du får spørsmål om tilgang til DVD-stasjonen din.

Nå skal du få tilgang til cd-en på vanlig vis. Relativt enkelt, men husk at du må være tilkoblet det samme trådløse nettverket for at delingen skal fungere. Apple har selv lagt ved en usb-pinne med Mac OS X og iLife dersom det skulle være behov for å installere operativsystemet på nytt.

Les om:

Komponenter