Chrome ute til Mac og Linux

Chrome ute til Mac og Linux

Og Chromes utvidelsessystem er ute i beta.

I går dukket Googles utvidelsessystem opp i betaversjon. Et galleri med mer enn 300 plugins ble i den anledning publisert. Et slikt ekspansjonssystem har vært en av de mer etterlengtede funksjonene til Chrome, ifølge Chromes programingeniører Erik Kay og Aaron Boodman, som velger å bruke ordet utvidelser i stedet for plugins.

- Det hyllest til Mozilla og Firefox-prosjektet. Nå for tiden forventer brukerne at alle nettlesere skal et utvidelsessystem, sier de to i Chromium-bloggen hos Google.

De har etterstrebet å bygge et system som er enkelt å bruke, stabilt – via Chromes multiprosess-arkitektur, sikkert og som ikke sakker farten til Chrome.

- Å lage utvidelser er like enkelt som å lage nettsider, mener ingeniørene.

Beta-systemet fungerer for Windows og Linux, for Mac gjenstår fremdeles arbeid. Galleriet, som også er i beta, kan besøkes på denne nettsiden. Blant annet er det kommer på plass «Google mail checker» som holder deg oppdatert over hvor mange uleste epost du har, et system for å følge med på RSS-strømmer, Twitter-verktøy og og oversetterverktøy.

Google melder også at en versjon for Mac og Linux nå er tilgjengelig. Her finner du Mac-versjonen, og her Linux-versjonen.

- Chrome har kommet et langt stykke siden lanseringen i 2008, sier Anders Sandholm, produktsjef for Google Chrome, i en pressemelding.

- Vi har blant annet forbedret hurtighet og stabilitet, og nettleseren blir stadig bedre. Denne lanseringen er et stort skritt for oss; vi ønsker å gjøre Chrome-opplevelsen tilgjengelig for enda flere mennesker, og forbedre deres opplevelse av nettet.

Komponenter