Cisco er forelsket i IBM

Cisco er forelsket i IBM

Kunne godt tenke seg å lage servere med "store blå".

Cisco står på egne serverben, men er fremdeles åpne for et partnerskap med IBM, ifølge administrerende direktør John Chambers.

- Det ligger i IBMs interesse å samarbeide med oss. Vår dør står alltid åpen, sa han under en tale til finansanalytikere.

IBM kunne tidligere i år annonsere en avtale med Ciscos konkurrent Juniper Networks. IBM selger switcher og rutere for Juniper.

Bigami

Med IBM er ikke eneste selskapet Cisco kunne tenke seg å bli partner med. Også EMC og Vmware er interessant for nettverksgiganten. Ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste er de med slike partnerskap solide steg på veien til å bli dominerende innen både it og kommunikasjon. Det er grunnet trenden mot virtualisering og programmer for samandling og video.

I fellesselskapet Acadia skal EMC integrere sine lagringsprodukter med Ciscos arkitektur for samordnet kommunikasjon der Vmware bidrar med virtualisering.

- Med dette oppnår vi en sentral stilling på datasenter uten å behøve og lage lagringsprodukter selv. Hadde vi kunne utviklet en like sterk allianse på servere, hadde vi aldri startet å utvikle våre egne, sier Chambers.

Hissig HP-brudd

Cisco har tidligere i år brent sitt partnerskap med HP. De to ble server-konkurrenter gjennom introduksjonen av samordnet kommunikasjon. HP svarte med å kjøpe nettverksselskapet 3com.

Cisco klargjør seg også til å ta over Tandberg. Gjennom kjøpet, der Cisco nå eier 91 prosent av aksjene, får selskapet full tilgang til utviklere og Tandbergs lederetam.

- Lederteamet er noe av det beste jeg har sett siden vårt kjøp av Crescendo i 1993, ifølge Chambers.

Han regner med at Cisco kommer til å kjøpe flere bedrifter. Stort sett har de kjøpt i USA, men også selskaper i India og Kina skal være av interesse.

- Vi går dit talentene og de nystartede selskapene finnes, sier Cisco-sjefen.

Sammensatt skyråd

Et annet «partnerskap» Cisco har inngått, involverer faktisk IBM, i tillegg til Microsoft, HP, AT&T, EMC, Nokia Siemens Networks, Alcatel Lucent og mange flere.

Selskapene går sammen om å starte et bedriftsråd for kjøpere av nettsky, i håp om å fjerne barrierene selskaper matte ha med å flytte inn i skyene, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste i en annen artikkel.

Blant annet skal rådet fjerne frykten for leverandør-låsing. Rådet skal potensielt jobbe med standardiserte løsninger i mange lag av skyene, inkludert virtualisering smat håndtering og kontroll-lagene, slik at skybrukerne lettere kan flytte fra leverandørsky til leverandørsky.

Mer informasjon om dette rådet skal komme i et webkonferanse 16. desember.

Nok et partnerskap

Men Cisco er mer på farta i Computerworlds nyhetstjeneste for tiden. I en tredje artikkel, skriver nyhetstjenesten at Cisco skal bygge en global tjeneste for samordnet kommunikasjon sammen med British Telecom (BT). Samarbeidet innebærer nye datasentre i Chiago og Manhattan i tillegg til opersasjonssenteret i London.

Tjenesten tilbys nå bare i Storbritannia, og vil etter utbyggingen også kunne tilbys i andre land, også på andre verdenskontinenter.

Cisco skal bygge og styre løsningen, men verken de eller BT vil ikke gå mer i detalj om partnerskapet.

Komponenter