Cisco lanserte Unified Computing System

Cisco lanserte Unified Computing System

Knytter sammen servere, lagring, nettverk og virtualisering.

Unified Computing System er ifølge Cisco en helhetlig tilnærming til servere, lagring, nettverk og virtualisering som gjør selskapet unikt i dette markedet. Under lanseringen sa toppsjefen, John Chambers, at dette er fremtiden til datasenteret.

Cisco Unified Computing System er utviklet for å la kundene bygge neste generasjons datasentere som er optimalisert for virtuelle ressurser. Konseptet går ut på at man skal kunne håndtere datasenteroppgaver som et helhetlig miljø, og applikasjoner og tjenester fra blant annet Microsoft, EMC, VMware, Red Hat og Novell støttes.

Selskapet hevder UCS kan redusere kostnader og kompleksitet for it-infrastruktur, og systemet skal være i stand til å dele ut applikasjoner i løpet av minutter i stedet for dager. Det kan også administreres som ett enkelt system, og støtter mer enn 300 servere og tusenvis av virtuelle maskiner. Ved å redusere antall servere, svitsjer, adaptere og kabler kan man ifølge selskapet også spare kostnader forbundet med strøm og kjøling.

Det hele vil bli konfigurert og solgt som et system, og ifølge Cisco dreier det seg således ikke om en ny bladserver - det er en ny arkitektur. For serverdelen har Cisco satt sammen sitt eget system, UCS B-Series av blader. Disse er basert på Intels Nehalem-prosessorfamilie som er neste generasjons Xeon-prosessorer. Cisco-bladene er ellers utstyrt med patentert utvidet minneteknologi for å støtte applikasjoner med store datasett og tillate flere virtuelle maskiner per server.

Les også: Kriger om datarommet

Videre vil UCS være basert på 10 Gigabit Ethernet-arkitektur, og løsningen skal bringe sammen det som tidligere var tre separate nettverk (LAN, SAN og høyytelsesnettverk).

Administrasjonen skal håndteres av Cisco UCS Manager som består av et grafisk brukergrensesnitt, kommandolinje og et API-sett.

En utfordring for Cisco kan være å selge UCS til kunder som tradisjonelt har kjøpt bladservere fra HP, IBM, Dell og andre tradisjonelle serveraktører. Analytikere tror det kan bli tøft for Cisco å overbevise serverkjøperne at det er nødvendig med enda en tilbyder i dette markedet.

Cisco UCS og tilhørende tjenester vil bli tilgjengelig i andre kvartal, og flere detaljer vil vises i april.

I neste utgave av Nettverk & Kommunikasjon vil du finne mye stoff om Cisco UCS i vårt store tema som omhandler Serverrommet. Du kan bestille abonnement på papirutgaven av Nettverk & Kommunikasjon her.

Les om:

Komponenter