Cisco med nettbrett for bedrifter

Cisco med nettbrett for bedrifter

Cius kjører Android og er spesielt tilpasset videokonferanser.

Cisco Systems lanserte i går et nettbrett med syv tommer trykkfølsom skjerm som kjører operativsystemet Android.

Enheten ble demonstrert under kundearrangementet Cisco Live! hvor konsernsjef John Chambers holdt en videokonferanse over nettbrettet og snakket med forskere på en ubåt i Egeerhavet.

Lyddelen av demonstrasjonen brøt litt opp, men videoen var konstant. En satellittoppkobling var etablert for anledningen, noe som ga en liten forsinkelse under dialogen med ubåten, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Se oss

Chambers viste hvordan Cius (uttales "see us" på engelsk) kan kobles på dokkingstasjon for bruk på skrivebordet, for så å bæres rundt ved behov.

Cisco oppga ingen pris på enheten som har både 3g og 4g, trådløs nettilkobling og bluetooth.

Cius, som veier 0,7 kilo, er forventet å komme på markedet første kvartal 2011.

Enheten har ifølge Cisco et utskiftbart batteri med en kapasitet på åtte timer og prosessoren er Intel Atom på 1,6 GHz.

Chambers demonstrerte også en mindre versjon av Cius, som er beregnet på studenter - men Cisco ga ingen detaljer om den.

Ligner Ipad

Ken Dulaney, som er analytiker i Gartner, sier til Computerworlds nyhetstjeneste at det vil være typisk å sammenligne Cius med Apples Ipad. Men Cius er i virkeligheten en oppgradering av telefonen på skrivebordet med interaktive muligheter og video, mener han.

Dulaney sier også han er bekymret over hvilken pris Cisco vil ta for enheten, som har mindre skjerm enn Ipads ti tommer. Han tror folk i markedssegmentet helst vil ha en Ipad.

Cisco fikk navnet Cius fra en kombinasjon av "Ci," for de to første bokstavene i Ciscos navn, og "oss på engelsk". Kombinert et ordspill på "se oss" - for å illustrere mulighetene med videokonferanser.

Les om:

Komponenter