Commodore satser på Core i7

Commodore satser på Core i7

En rekke spill-pc-produsenter har allerede avslørt modeller basert på Intels nye Core i7-prosessorer, nå er det Commodores tur.

Store produsenter som Dell og Alienware har allerede lansert nye og heftige spill-pc-er basert på Intels rykende ferske Core i7-prosessorer og tilhørende X58 brikkesett. Nå ønsker også Commodore å være med på fartsfesten.

Dermed er Commodore blant de første til å lansere pc-er basert på den nye, og svært kraftige, plattformen.

LES OGSÅ: Intel Core i7 imponerer

- Dette er en spennende tid for alle som spiller på pc. Den nye Intel Core i7-teknologien vil ta pc-spilling til et helt nytt nivå, og takket være vårt nære samarbeid med Intel er vi stolte av å være de første som kan levere slike pc-er, sier Commodore-sjefen Bala Keilman i en pressemelding.

Commodores første Core i7-baserte spill-pc er utstyrt med en Ci7-965 Extreme Edition, den absolutt heftigste nye Intel-prosessoren.

Alle de nye prosessorene har 256 kilobyte andrenivåbuffer per kjerne og 8 megabyte delt tredjenivåbuffer. Klokkefrekvensen er i 965 Extreme Editions tilfelle på hele 3,2 GHz, noe som kombinert med raskere intern kommunikasjon i prosessoren enn i de enklere modellene, gjør den til et virkelig monster.

Nøyaktig hvilke spesifikasjoner maskinen ellers vil ha vites enn så lenge ikke. Selskapet har heller ikke sagt noe om pris på det nye spillmonsteret, men med tanke på at dagens toppmodell fra Commodore koster over 30 000 kroner med en Core 2 Extreme-prosessor, er det nok ganske sikkert at den nye Core i7-modellen blir styggdyr - pluss litt.

PC World kommer snart med en test av en Core i7-basert spill-pc.

Les mer hos Commodore.