Dagens Næringsliv med ny iPad-satsing

Dagens Næringsliv med ny iPad-satsing

Lanserer dedikert app spesielt tilrettelagt for iPad.

Dagens Næringsliv finnes nå som egen app for iPad. 15. september er offisiell lanseringsdato for finansavisen Dagens Næringslivs nye app spesielt tilrettelagt for iPad. Denne kommer i tillegg til en (oppgradert) versjon av DN eAvis for iPhone.

Appen går lengre enn den rene leser-appen som finnes i dag, og som kun er en digitalt tilrettelagt versjon av papiravisen. iPad-appen inneholder i tillegg ekstra videoinnhold, billedserier og grafikk. Dette merkes også på nedlastingen, som er rundt 100MB per dagens avis. Videoer lastes inn ved behov.

Dynamisk

Som seg hør og bør for en finansavis finnes det nå en interaktiv børsseksjon med løpende oppdateringer av kurser i tillegg til dynamisk oppdatering av nyhetsseksjonen med stoff fra nettstedet dn.no. Grafikken er elegant, teksten har tradisjonell god typografi. eAvisen er rik på bilder og video-materiale.

Alt er bare spill

Men på samme måte som New York Times har sitt kryssord, vil for noen det beste være den interaktive Sudoku'en som medfølger. Hjerterå-variantene er legendariske.

eAvisen som format

En av styrkene i DNs iOS-satsning har etter vår mening vært en no nonsense-tilnærming der appen utelukkende gir tilgang til en tilrettelagt digital versjon av papirutgaven. Andre aktører prøver seg med mer nedskalert innhold i brettformat.

En gang var papiravisens overgang til tabloid-format en indikasjon på at også det redaksjonelle innholdet endret seg. Vi får se hvordan appifiseringen og iPad-en påvirker avisen i det 21. århundre.

Det som ihvertfall er opplagt er at det nye digitale DN-formatet virkelig popper - både tekst men ikke minst også bilde er utmerket tilrettelagt for brett og kommer mot deg på en helt annen måte. Det er bilder som dominerer første blikk på hver sak, Litt overraskende kanskje, siden DN tradisjonelt leverer redaksjonelt innhold som ikke primært er båret frem av visuelle hjelpemidler - sett bort fra børskurvene, kanskje.

Forøvrig er seksjonsnavigeringen vesentlig forbedret men i første omgang er app'en ment kun for vertikal orientering. Avisen navigeres ved å sveipe sideveis mellom ark, og opp og ned for å lese i artikler. Navigasjonen følger etablerte mønstre for digitale publikasjoner og er lett å finne frem i. Det er en hjelpefunksjon for uinnvidde.

Layout'en har en form for vertikal splitt der 1-spalte og 2-spalte kombineres. Høyre enkelt-spalte er gjene benyttet for faktabokser eller for å kalle opp redaksjonelle meninger om den aktuelle saken. Siden bildene er høyoppløselige og teksten også er spesielt tilrettelagt for iPad er det ikke lengre behov for å bytte mellom den gamle papir-visningen og en ren tekst-versjon. Zooming er dermed ikke lengre mulig - men behovet er heller ikke der.

Det er naturlig at man også utnytter potensialet i dynamisk oppdatering og interaktivt innhold. På denne måten blir avisen i brettversjon en mer engasjerende opplevelse som man kommer til å ta opp igjen flere ganger om dagen. DN sier selv at appen vil utvikles videre over tid.

Pris

iPad-appen DN for iPad er tilgjengelig for gratis nedlasting via iTunes App Store her . Hver utgave av avisen vil koste sympatiske 21 kroner, og et månedsabonnement vil være på tilbud for 249 kroner i startfasen.

For papirabonnenter kan dette utvides med et digitalt abonnement for iPad til 99 kroner måneden, og dette inkluderer også de andre digitale tjenestene for eAvis på nett samt DN eAvis for iOS generelt.

Dessverre ser det ikke ut til at D2-magasinet er inkludert, men vi håper på at dette eventuelt blir en egen app en gang i fremtiden på samme måte som Aftenposten har en A-magasin app.

DN eAvis for iOS finnes gratis for nedlasting her . Den nye appen er universal og er dermed også tilpasset iPad. Appen er i funksjonalitet lik den gamle DN Reader, men har fått forbedret seksjons-navigering. Hver digital utgave av dagsavisen koster 21 kroner.

Les om: