The Daily lanseres 2. februar

The Daily lanseres 2. februar

Murdoch slipper iPad-avis og får med seg Apple på lanseringen.

Mediemogulen Rupert Murdoch og hans selskap News Corp sendte torsdag ut invitasjoner til utvalgt presse for den offisielle lanseringen av The Daily, den første avisen som bare gis ut på iPad.

Arrangementet finner sted førstkommende onsdag, 2. februar, på Guggenheim-museet i New York. På scenen har News Corp også med seg også Eddy Cue, Apples visepresident for internettjenester.

The Daily, hvis lansering har blitt utsatt flere ganger, vil koste 1 dollar i uka, og vil hovedsaklig bestå av amerikanske nyheter, skriver macworld.com. iPad-avisen vil utgis på daglig basis. Hovedproduksjonen vil finne sted på kvelden, men vil også kunne oppdateres i løpet av dagen om nødvendig. Avisen vil ikke finnes i en nett- eller papirutgave, og vil i starten bare være tilgjengelig på iPad. En Android-versjon skal også komme, ifølge pcworld.com.

Apples rolle i lanseringen av The Daily sies å dreie seg om en ny abonnementsløsning i iTunes hvor kunder (abonnementer) skal kunne faktureres på fast basis. Dette i stedet for å ta betalt per utgave som en såkalt "in-app purchase" som i dag. Det er ventet at denne funksjonen vil komme i iOS 4.3 når denne blir sluppet i ferdig versjon i løpet av kort tid.

Det gikk tidligere rykter om at Apple-sjef Steve Jobs ville introdusere The Daily på et arrangement i San Francisco, men for et par uker siden ble Jobs sykemeldt.

Les om:

Komponenter