Databaser med iPhoto-bilder

Databaser med iPhoto-bilder

Bento 3 fra FileMaker knyttes til iPhoto.

FileMaker Inc. Lanserer nå Bento 3 for Mac. Bento er en forbrukertilpasset utgave av FileMakers databaseteknologi.

Integreres med iPhoto

Den viktigste nyheten i versjon 3 er at Bento for første gang kan integreres med iPhoto , Apples bildebehandlingsprogram for Mac. Dette betyr at bilder kan kobles til prosjekter, arrangementer og annen informasjon lagret i databaseløsninger.

FileMaker er en databaseløsning med røtter helt tilbake til Mac-ens barndom. Programmet var til godt ut på 1990-tallet en enkel, «flat» databaseløsning som også ble brukt av mange ikke-profesjonelle. I senere år har programmet utviklet seg til en mer profesjonell relasjonsdatabase-løsning som anvendes av mange utviklere.

For igjen å kunne tilby et produkt til dem med enklere databasebehov, lanserte FileMaker for en stund siden programmet Bento.

Organisere og dele informasjon

Magnus Schmiedtke, en av de ansvarlige for Bento hos FileMaker i Norden, sier at Bento er en brukervennlig, men kraftig løsning for å organisere informasjon og bilder som er lagret på en Mac.

- Med Bento 3 tilbyr vi en ny måte å organisere og dele informasjonen på, sier han.

Bento-brukere kan dele informasjonen i sitt Bento-bibliotek trådløst eller via det lokale nettverket med opptil fem brukere. Man kan kryptere utvalgte områder og dessuten sette opp passord for å beskytte informasjonen som er lagret i Bento.

Også ny iPhone-versjon

I forbindelse med Bento 3 kommer også en oppdatert versjon av Bento for iPhone og iPod touch. Den nye iPhone-versjonen vil komme i salg om kort tid og har 10 nye maler for gjøremål som for eksempel informasjon om vinsamlinger, jobbsøknader og ferieplanlegging.

Bento 3 koster 399 kroner inklusive mva. for én lisens og 774 kroner inklusive mva. for en familiepakke på fem lisenser. Eksisterende brukere kan oppgradere for et mindre beløp i en begrenset periode.

Mer informasjon om Bento 3 her .

Les om:

Komponenter