De 15 aller villeste usb-dingsene

De 15 aller villeste usb-dingsene

Trekk ut pluggen til skriveren og musa, og bruk usb-portene til litt mer anvendelig tilbehør. Her er noe for enhver smak: Sjekk bildene!

Usb-grensesnittet ble introdusert for drøyt 11 år siden, og målet med den nye kontakten var å gjøre det enklere for pc-brukerne å koble til forskjellige typer tilbehør til datamaskinen.

Usb har også vært en revolusjon for produsentene av tilbehør. En helt ny verden åpnet seg, og plutselig var intet tilbehør for sprøtt - alt kunne lages - og det var nettopp det som skjedde.

I løpet av de siste årene har det dukket opp masse odde usb-tilbehør på markedet. Mye av det mest ekstreme tilbehøret stammer fra Japan, og det japanske gadgetselskapet Thanko.com må nok regnes som kongen på haugen.

I denne artikkelen presenterer vi de 15 sprøeste usb-ideene vårt internasjonale nyhetsbyrå, IDG News Service, kunne finne.

Alt som går an å spise med pinner går også åpenbart an til å bruke for datalagring. Det finnes vel ingen annen forklaring på disse usb-minnepinnene som er forkledt som sushi, takoyaki, dim sum og tempura-reker.

Ta med en bit av naturen inn på kontoret ved å bruke en av disse minnepinnene designet av Karin van Lieshout. Hun har brukt ekte tre i produksjonen, noe som eliminerer risikoen for at nabo-kontoristen skal ha akkurat maken.

Forbered deg likevel på en og annen flis i låret hvis du pleier å gå med dine usb-minnepinner i bukselommen.

Hvis det fantes en pris for det mest motbydelige usb-minnet hadde dette vært seierherren. Minnet er nemlig utformet som en halv tommeltott. En og annen forbipasserende passer sikkert på å dra en vits om kultfilmen Haikeren, men de aller fleste kjemper antageligvis med å holde magen på plass...

Den ti centimeter høye usb-baserte kattungen bøyer på hodet for å fange din oppmerksomhet. Katten er utstyrt med et stort antall sensorer som blant annet gjør det mulig for den å majue når du klapper den på kinnet.

Katten er akkurat som hvilket som helst husdyr, med den forskjellen at den er utstyrt med en timer, en alarm og et helt reportoar med kattetilpassede fødselsdagssanger.

Er hjemmekontoret ditt plassert i husets kaldeste rom? Intet problem. Takket være produktet Usb Warmer Slippers fra Thanko kan du holde tærne dine varme selv når temperaturen kryper under nullpunktet.

Det handler helt enkelt om usb-oppvarmede tøfler som er utstyrt med usb-kabler, strømknapp og elektronisk temperaturkontroll. Husk å ta det rolig når du skal rusle på kjøkkenet for å fylle på kaffen. Har du tøflene på går enten du eller datamaskinen i gulvet...

Pleier du å fryse på hendene når du sitter ved datamaskinen? Det slipper du om du kjøper de usb-oppvarmede hanskene med åpne fingre som gjør at du kan bruke tastaturet med haskene på. På lik linje med tøflene er hanskene utstyrt med usb-kabler, strømknapp og elektronisk temperaturkontroll.

I dette tilfellet har man rasjonalisert bort både gulrotnesen og knappeøynene. Snømann-robotens mest iøynefallende særtrekk er i stedet et langt øyeparti som mest av alt minner om de livsfarlige robotene i Battlestar Galactica. Øyepartiet er utstyrt med skannende lysdioder og du kan bytte mellom rødt og blått lys.

Det usb-baserte hamsterhjulet gir deg en indikasjon på din produktivitet. Jo raskere du skriver på tastaturet desto raskere løper den lille leketøy-gnageren. Det er kanskje ikke den beste gaven i og med hamsterhjulet minner oss om at det ikke hjelper å løpe fort, man kommer ikke av flekken likevel.

Om du pleier å roe deg ned med å spille spill eller finne kule greier på nettet i stedet for å jobbe, kan en StealthSwitch være bra å ha. Når sjefen går forbi ditt kontor trykker du bare på knappen, og vips så forsvinner sudoku-netsiden, og en avansert kalkyle vises på skjermen.

Du kan tilpasse det medfølgende programmet til å vise valgfritt program når du trykker på knappen.

Pleier dine kolleger å kaste matpapir og skyte gummistrikk på deg? I så fall kan du trappe opp kontorkrigen med hjelp av denne usb-baserte rakettrampen som kan styres med det medfølgende programmet.

Lasersiktet gir presisjon ved avfyring og du kan seriekoble flere rakettutstytningsramper for å øke slagstyrken...

Det hjelper ikke hvor mye du liker datamaskinen din - i visse tilfeller vil du bare slå den sønder og sammen. Spar unødige kostnader ved å investere i en ScreenSmasher. Det er en gummiøks som leveres sammen med en usb-basert sensor. Når du hamrer løs på skjermen vises et bilde av knust glass og lyden av glass som singler spilles av.

Billigere løsning på dine dataproblemer finnes ikke..

Deadline begynner å nærme seg og du har tilbragt de siste tre døgnene på kontoret. Mellom arbeidsplassen ved skrivebordet har du blant annet funnet opp nye måter å lage en femretter med tilbehør fra sjokoladeautomaten.

Nå kan du i hvert fall sørge for at du ser fresh ut. Sørg bare for å ha denne barbermaskinen koblet til usb-porten når du sover under skrivebordet. Den duger til å få bort skjeggstubben i god tid innen sjefen dukker opp.

Det er lett å glemme den viktige drikken når du er begravet til ørene i jobb. I stedet for å behøve å drikke lunken Red Bull kan du tempere dine drikkevarer ved hjelp av den usb-baserte Beverage Chiller. Det er enkelt og greit en kjøleplate som kjøler valgfritt drikke til syv grader celsius.

Om du i stedet liker varme drikker, kan du satse på koppvarmeren T-light. Den kommer i benhvit plast og lyser når du bruker den.

Usb Mug Warmer gir sann fleksibilitet i ordets rette forstand.Ikke nok med at den innebygde koppvarmeren sørger for at varme drikker holder rundt 80 grader - den tilbyr i tillegg en fire-porters usb-hub.

Dessverre må du klare deg med USB 1.1 som bare klarer en hastighet på 12 megabit per sekund, men du kan til gjengjeld se frem til aldeles utmerket temperert kaffe.

Les om:

Komponenter