De 7 viktigste iPhone-forbedringene

De 7 viktigste iPhone-forbedringene

Nytt iPhone OS er klart om tre uker. Her er sju viktige forbedringer vi fortsatt ønsker oss.

Apple-konferansen World Wide Developers Conference (WWDC) nærmer seg. Om drøyt tre uker lanserer selskapet den nye versjonen av operativsystemet til iPhone. Spekulasjonene har gått høyt om hva en nestegenerasjons iPhone vil bestå av.

Mange av de nye funksjonene er allerede kjent, blant annet MMS, klipp-og-lim, universelt søk og push-oppdateringer. Våre kolleger i amerikanske PC World har laget en liste med sju andre forbedringer iPhone burde få.

LES OGSÅ: Dette blir nytt i iPhone 3.0

1. Multitasking
Mange iPhone-brukere etterlyser muligheten til å kunne kjøre flere programmer samtidig. For eksempel hadde det vært ålreit å kunne høre på radio samtidig som man surfer eller sjekker e-post. Dette fungerer for øvrig helt fint på hackede versjoner av iPhone, men det hadde vært fint å kunne multitaske på lovlig vis, uten å bryte garantien.

2. Kontakter via sms
Tro det eller ei, det er ikke mulig å sende kontakter via sms fra en iPhone til en annen telefon. Dette er en veldig enkel funksjon som mange andre telefoner har hatt i årevis, og veldig nyttig med tanke på hvor mange som faktisk eier mobiltelefoner i dag.

3. Primitiv telefonlogg
En annen mangel som mange iPhone-eiere irriterer seg over: Den enkle telefonloggen til iPhone. Den lar deg ikke se om om en samtale var inngående eller utgående, se historikk fra mer enn 30 dager tilbake, eller se hvor lenge en samtale varte. "Jeg fatter ikke at telefonloggen til iPhone er så primitiv", skriver en bruker på Apples iPhone-forum. "Jeg liker produktet generelt, det betyr imidlertid ikke at jeg må godta alle manglene ved det".

4. Synkronisering av media
Å synkronisere mediafilene dine mellom flere datamaskiner har alltid vært en hodepine med iTunes, iPod og iPhone. Dette på grunn av kopibeskyttelsen på musikken og andre tekniske årsaker. Flere iPhone-brukere klager imidlertid på at man ikke kan synkronisere iPhone med iTunes på mer enn én datamaskin. Du er altså nødt til å velge hvilken datamaskin du vil overføre musikken din fra. Tungvint. (På den andre siden er det slik det har vært på iPod i alle år - selv om det finnes veier rundt problemet.)

5. Videokamera
I månedsvis har det gått rykter om videokamera til iPhone. I tillegg til å kunne laste opp små snutter direkte til for eksempel Youtube, har det også vært snakk om en videokonferanse-funksjon.

6. Bildemeldinger
Apple har lovet at MMS kommer i neste versjon av iPhone-programvaren, men hvordan det vil fungere i praksis gjenstår å se. Muligheten til å kunne sende både bilder og video er i hvert fall svært etterlengtet. Men da må selvsagt forrige punkt oppfylles.

7. Mer e-post
Med dagens iPhone er det kun mulig å lese rundt 200 meldinger i telefonens e-postprogram. Men hva om du leter etter en adresse eller annen viktig informasjon som ble sendt til deg fra lenger tid tilbake? Eller hva om du mottar mer enn 200 e-postmeldinger om dagen? Det må bli enklere å manøvrere seg bakover i e-postmeldingene sine. Muligheten for å søke ville hjulpet - og kanskje vil det universelle søket som kommer i iPhone 3.0 gjøre det enklere.

LES OGSÅ:

Apple-konferansen WWDC utsolgt

iPhone 3.0 vil være gratis for nåværende iPhone-eiere. Har du en iPod touch, må du ut med cirka 10 dollar for oppgraderingen. Hvorvidt Apple vil vise frem en nestegenerasjons iPhone på WWDC gjenstår å se. Følg med på Macworld.no eller på vår Twitter-side.

Les om: