De første anmeldelsene av iPad 2

De første anmeldelsene av iPad 2

Dette mener kritikerne om den nye iPad-modellen.

Fredag 11. mars starter salget av iPad 2 i USA, og nå har de første anmeldelsene begynt å renne inn.

Det ser ikke ut til å være noen store overraskelser blant synspunktene til ekspertene. Alle liker den, og mener den er en god forbedring til iPad nummer én. De fleste synes å være enige om at det er det beste nettbrettet på markedet, men alt er ikke bare rosenrødt.

Under kan du lese noen utdrag fra et utvalg anmeldelsene som har kommet til nå.

LES OGSÅ:

iPad 2 - her er vårt førsteinntrykk

Walt Mossberg, The Wall Street Journal:

"Ettersom nye utfordrere kommer på markedet, er det ikke trolig at Apple kommer til å beholde sin markedsandel på 90 prosent. Men iPad 2 hever listen, ved at den er tynnere og lettere, har bedre ytelse, samt andre fordeler som pris, tilgjengelige apper og batterilevetid. Per dags dato kan jeg trygt anbefale den som det beste nettbrettet for vanlige forbrukere."

Mossberg er imidlertid ikke imponert over kameraet, og han opplevde heller ikke batteritiden som like god som hos forgjengeren. Han synes også den slankere designen har gjort det vanskeligere å plugge i kabler og tilbehør. Les mer her.

David Pogue, The New York Times:

"Den store overraskelsen er at iPad 2 faktisk koster mindre enn sine sammenlignbare Android-rivaler, som Xoom og Samsung Galaxy Tab. Dette må ha noe å gjøre med Apples store kjøpsmakt - når du bestiller fem millioner av en komponent av gangen, kan du vanligvis overtale leverandøren til å gi deg en god pris."

David Pogue påpeker at det i løpet av året vil komme konkurrerende produkter som støtter både Flash og har for eksempel bedre GPS-funksjon. Likevel vil iPad dominere i markedet fordi den dominerer i alle de viktigste kriteriene: tynnhet, integrasjon, skjønnhet og apper, mener han. Les mer her.

Jason Snell, Macworld:

"For alle andre er iPad 2 en triumf, en iPad som er enda mer iPad enn originalen. Og den originale var virkelig bra. Den første iPad-en var som lyn fra klar himmel, en enhet som definerte en hel kategori, og som var vanskelig å hoppe etter. iPad 2 følger opp med bravur."

Heller ikke Jason Snell synes kameraene er særlig bra, men batteritiden var det ingenting å utsette på. Se vår amerikanske kollegas videoanmeldelse av iPad 2 nederst i artikkelen. Les hele anmeldelsen her.

Ed Baig, USA Today:

"iPad 2 kommer ikke med alt som står på nettbrett-ønskelisten din. Men når det kommer til å ligge i forkant står ikke iPad 2 tilbake for noen".

Ed Baig synes det trekker ned at det kreves tilbehør for hdmi, usb og sd. Les mer her.

LES OGSÅ:

Dette må du vite om iOS 4.3

John Gruber, Daring Fireball:

"iPad 2 er en solid andregenerasjons oppgradering. Enklere og mer behagelig på holde, merkbart raskere, utstyrt med sammenleggbare deksel som er magnetisk i både bokstavelig og overført betyding. Som fjorårets iPhone 4, føles det ut som teknologi fra nær fremtid.

Hva gjelder ytelse sier Gruber at Motorolas Xoom er ørlitt raskere, og at det er i spill iPad 2 virkelig utmerker seg. Han skryter også fælt av Smart Cover, som så mange andre. Les mer her.

Josh Topolsky, Engadget:

"For eiere av forrige generasjon tror vi ikke at Apple har gjort det nødvendig å måtte oppgradere. Hvis ikke du absolutt trenger kameraer på nettbrettet ditt, har du fortsatt en solid stykke gadget som fortsatt høster fordelene fra siste OS og apps. For de av dere som fortsatt ikke har tatt steget, er det bare å puste dypt og hoppe i det - iPad 2 er så bra som det blir akkurat nå. Og den er virkelig bra.

Topolsky er noe skuffet over at skjermen har fortsatt den samme oppløsningen på 1024x768 piksler, men er veldig imponert over den nye GarageBand-appen. Les mer her.

MG Siegler, TechCrunch:

"La meg oppsummere det på en enkel måte: iPad 2, bør du kjøpe en? Kanskje, det kommer an på et par ting. Kommer du til å ha lyst på en? Ja. Bruk den informasjonen klokt."

Les mer her.

Via Technologizer.

Les om:

Komponenter