De glemte nyhetene på iPhone 4S

De glemte nyhetene på iPhone 4S

Seks ting du kanskje ikke visste om iPhone 4S.

Apples iPhone 4S kom med forbedret kamera, raskere prosessor og den digitale, personlige assistenten Siri.

Noen syntes ikke dette var nok nyheter - men kanskje du gikk glipp av noen av de andre nyvinningene?

Antennen

Da iPhone 4 ble introdusert var designen helt ny, inkludert det ukonvensjonelle valget med å la telefonens antenne ligge eksponert utvendig. Antenne er metallbåndet som ligger rundt hele telefonen langs kortsiden, og hele hensikten var faktisk for å forbedre mottakelsen.

Så viste det seg at dersom man holdt telefonen på en slik måte at antennens ulike deler ble forbundet med hverandre, skapte dette problemer for signalene. Dette fenomenet, i pressen populært kalt Antennagate, var i all hovedsak begrenset til USA.

Allerede med revisjonen av iPhone 4 for den amerikanske mobiltilbyderen Verizon ble designen endret, og problemet eliminert for all praktisk bruk.

Denne designen er videreført til dagens 4S-modell, og forsåvidt også forbedret slik at mobilen nå er en sann verdenstelefon som kan brukes i alle nettverk i alle land på kloden.

I tillegg er båndbredden økt slik at raskere data-nedlasting er mulig. Også Bluetooth-delen er forbedret slik at det nå er støtte for Bluetooth protokoll 4.0-teknologi.

Endrete kontroller

Som et resultat av at antenne-designen ble endret, som omtalt over, ble enkelte kontroller endret noe. Ikke mye, men nok til at eldre etuier tilpasset iPhone 4 - som i all hovedsak er fysisk identisk med 4S - ikke lenger passer. Dette gjelder posisjonen til de fysiske kontrollene som volum- og stille-knappene.

Stillere vibrasjonsmotor

Det kan debatteres om hvorvidt det er en forbedring eller ikke, men faktum er at iPhone 4S har en langt stillere vibrasjons-motor innebygget. Det betyr i praksis at telefonen ikke støyer så mye når den er satt til å vibrere ved innkomne samtaler eller meldinger.

Dersom telefonen ligger ubeskyttet på en hard flate, som for eksempel et møteromsbord, så vil den altså ikke lenger forstyrre like mye som før.

Duringen er heller ikke like hørbar lengre når den kun holdes i hånden. Apple har også funksjon som tillater spesielle vibrasjonsmønstre, noe som er tilrettelagt for brukere med behov for assistanse og universell utforming.

Lyd-forbedringer

Det sitter en ny audio dekodings-brikke i iPhone 4S. Samme type og produsent som i iPhone4, riktignok, men en nyere modell.

Det betyr med all sannsynlighet en nyere codec også. Noe som igjen betyr at lyden sannsynligvis oppleves noe annerledes. Det meldes om en renere og klarere lyd med bedre bassgjengivelse, men opplevelsen av dette vil i stor grad være subjektiv.

Forøvrig oppleves det også at lyden på de innebygde høyttalerene er høyere enn i forrige modell. Noe som altså gjør at volumet som oftest kan stilles ned et hakk eller to, dersom man har oppgradert fra forrige modell og har innstillinger basert på refleks.

Bluetooth 4.0

Som nevnt over er den nye Bluetooth-protokollen en del av den nye antenne-designen. iPhone 4S er første iPhone med Bluetooth 4.0-teknologi. Denne protokollen er designet for å bruke langt mindre strøm enn de foregående. Men den har sin begrensning - det er ikke støtte for tale-funksjoner. For den slags bruk må en av de eldre protokollene benyttes - som selvfølgelig fremdeles er der.

Men tilleggsutstyr som klokker, spillkontrollere, tastaturer, pulsmonitorer og dess like med støtte for 4.0 vil nå kunne ha glede av vesentlig forbedret batterilevetid. Ikke mange enheter på markedet i dag støtter denne nye teknologien, men potensialet er stort.

Blant annet fordi den kan overflødiggjøre behovet for en mellomliggende dongle. Men også fordi strømforbruket er så lavt at man ser for seg at eksterne enheter kan være permanent trådløst tilknyttet en iPhone 4S. Da kan trenings-sensorer og slikt kontinuerlig kommunisere med apps på telefonen for fortløpende feedback.

Video-speiling

På samme måte som en iPad 2 kan en iPhone 4S speile HD-video i 720p-oppløsning trådløst til en Apple TV. Disse ble nylig tilgjengelig for salg også i Norge. AirPlay kalles denne teknologien, og gjør at bilder og video fra eget bibliotek, iTunes eller også nettsider kan vises som stort bilde på flatskjermen. En langt mer sosial måte å vise frem ferieminner på.

Dersom du investerer i en fysisk kabel fra Apple så kan du til og med vise video i 1080p full HD. Og med video menes ikke bare film, men også skjerm-signaler fra for eksempel spill. Som for eksempel Real Racing 2 HD.

Du kan lese mer om de tekniske spesifikasjonene til Apples iPhone 4S her .

Via TUAW

Les om:

Komponenter