De som velger dyrt, velger Mac

De som velger dyrt, velger Mac

Apple dominerer salget av pc-er til over 1000 dollar.

Ifølge analysebyrået NDP har Apple en markedsandel på 91 prosent av pc-er til over 1000 dollar. En markant økning siden målingen i begynnelsen av 2008, da Mac-ens andel var på 66 prosent, ifølge Betanews.

Tallene fra NDP handler bare om salg fra butikker i USA.

- Apple har dominert dette markedet en god stund. Det er imidlertid ikke så rart. I praksis koster alle bærbare Mac-er over 1000 dollar, med unntak av én (den hvite MacBooken koster 999 dollar, red. adm), sier NDP-analytiker Stephen Baker til PC World USA.

Men hva med Windows-pc-er? Ifølge Baker er det ikke mange Windows-maskiner på markedet til over 1000 dollar. Nå som forbrukerne flokker til billigere, mindre bærbare, er ikke Apples dominanse i den øvre delen av markedet nødvendigvis en god ting.

- De får en større bit av en kake som egentlig ikke blir noe større, sier Baker.

Fem år siden var gjennomsnittsprisen på en bærbar pc rundt 1500 dollar. I dag er den rundt 700 dollar, selv når du drar Apples bærbare inn i regnestykket. Ser du bort fra Mac, faller gjennomsnittsprisen til under 570 dollar. Gjennomsnittprisen til en bærbar Mac er på 1400 dollar.

Til tross for stadige rykter, har Apple foreløpig ingen planer om å lansere en lavprismaskin, som for eksempel en 500-dollar netbook.

- På dette tidspunktet ser vi ikke hvordan vi kan lage et bra produkt i denne prisklassen, sa Tim Cook, daglig leder i Apple, da selskapet presenterte rekord-resultater i sin kvartalsrapport denne uken.

LES OGSÅ:

- Apple-netbook i oktober

Les om: