Defekte kabler kan koste Apple millioner

Defekte kabler kan koste Apple millioner

En gruppe amerikanere går til sak mot Apple med beskyldning om brannfarlig strømkontakt.

Apples bærbare datamaskiner har benyttet seg av den praktiske strømkontakten MagSafe i noen år, men nå kan den koste Apple millioner av kroner.

Strømadapteren har nemlig vist seg å ha problemer med kablene. Mange har fått skader på isoleringen, noe som i verste fall kan forårsake brannfarlige gnister.

LES OGSÅ:

Apple saksøkt etter iTunes-bråk

Tre menn fra San José i California har derfor bestemt seg for å gå til gruppesøksmål mot Apple, skriver AppleInsider. Tusenvis, hvis ikke hundretusenvis, av Mac-brukere skal angivelig ha blitt rammet av disse problemene.

I det 27-sider lange søksmålet hevder en av mennene at han nesten brente hånden sin da han kom i kontakt med den ødelagte kontakten.

De tre mennene krever derfor at Apple betaler en skikkelig erstatning til alle som har blitt rammet - inkludert dem selv. I tillegg vil de også at Apple refunderer kostnadene for produktene, samt at selskapet advarer offentligheten mot å bruke de potensielt farlige kablene.

LES OGSÅ:

Godtar ikke Apple-unnskyldning

Apple tilbyr alle med strømadaptere som har blitt rammet av denne typen slitasje en ny adapter uten ekstra kostnader, uansett om garantitiden har gått ut eller ikke.

Apple skal ha redesignet deler av MagSafe-adapteren allerede i 2007, men mange av tilfellene som beskrives i det nye søksmålet, tyder på at skadene kan ha skjedd så sent som mars 2009.

I 2001 måtte Apple tilbakekalle 570 000 potensielt brannfarlige strømkontakter til den tidligere bærbar-modellen PowerBook G3.

Les om:

Komponenter