Dell advarer mot onde hovedkort

Dell advarer mot onde hovedkort

Server-hovedkort til flere Dell-modeller kan inneholde ondsinnet kode.

Det er nok mest vanlig å finne ondsinnet kode i vanlig programvare.

Men nå advarer Dell om mulig ondsinnet kode i enkelte erstatningshovedkort tilhørende serverne Poweredge R310, R410, R510 og T410.

Selskapet legger vekt på å omtale omfanget som lite.

Windows uten antivirus

Et potensielt lavt antall Poweredge-serverhovedkort, sendt ut via Dells service-ordninger, kan inneholde ondsinnet programvare. Koden har blitt oppdaget på den medfølgende serverkonfigurering-firmwaren, skriver Dell i sitt support-forum, etter at en kunde tok kontakt med spørsmål.

- Det kan kun potensielt gi utslag om kunder har en spesifikk konfigurasjon og ikke kjører antivirus-programvare, sier Forrest Norrod, direktør for serverplattformer i Dell, til Computerworlds nyhetstjeneste.

Den ondsinnede programvaren, om den skulle angripe, fungerer kun på Windows-systemer.

Vil kontakte berørte kunder

Han ønsker ikke å gå videre i detalj rundt den ondsinnede programvaren, hvordan den påvirker serverne, og heller ei hvordan man kan fikse problemet, men sier flere detaljer vil legges ut på Dells nettside etter hvert som Dell undersøker saken.

- Dell kjenner til saken og kontakter berørte brukere. Problemet påvirker ikke systemer sendt fra vår fabrikk og er kun begrenset til reservedeler. Dell har fjernet alle impliserte hovedkort fra service-kjeden og det nye varelageret av reservedeler inneholder ikke den ondsinnede programvaren, ifølge Norrod.

Selskapet har satt sammen en liste over berørte kunder og vil kontakte disse via brev.

Les om:

Komponenter