Dell bekrefter Google-samarbeid

Dell bekrefter Google-samarbeid

Verdens tredje største pc-produsent satser på Chrome og Android.

- Vi må se to, tre år frem i tid, så vi jobber hele tiden med Google om dette, sier Amit Midha, Dell-direktør i Kina og Sør-Asia, til Reuters.

Med "dette", mener Midha Googles operativsystemer; Chrome og Android.

- Unik innovasjon

Sistnevnte sprer seg raskt, først og fremst på mobiltelefoner, mens Chrome ennå er forbeholdt Linux-entusiaster med mye fritid.

- Det vil komme unik innovasjon ut i markedet om to, tre år, med en ny måte å bruke pc-er på. Så med Chrome eller Android eller noe slikt, vil vi være en av de ledende, fortsetter Midha, som med andre ord ikke har det travelt.

Dell-direktøren vil ikke komme med noen konkrete planer eller mål. Men at Dell er i samtaler med Google er på mange måter overraskende, da Dell ikke ble brukt som eksempel på maskinvareprodusenter som skal bruke Chrome da nyheten ble sluppet.

Chrome på Inspiron

Samtidig har en Dell-utvikler i etterkant sluppet en Chrome-versjon for Dell Inspiron Mini 10V, myntet på spesielt interesserte.

Google har tidligere sagt at de vil slippe en ferdig versjon av Chrome sent i høst, men det gjenstår å se når pc-er blir sluppet med operativsystemet ferdig installert.

Komponenter