Dell dumper AMD på nett

Dell dumper AMD på nett

I Dells nettbutikk er det nå kun Intel som gjelder. Med noen få unntak.

I tiden fremover vil bare enkelte pc-er i Dells utvalg på nett være utstyrt med prosessorer fra AMD. Dette gjelder blant annet Inspiron 531, som har en AMD Athlon 64 X2 tokjerneprosessor, samt noen enkle stasjonære bedriftsmaskiner.

Kunder som vil ha en Dell-pc med AMD-prosessor må heretter lete de opp i butikk.

Ifølge Dell er årsaken til strategiendringen at butikk-kundene er mer opptatt av pris fremfor ytelse, og at AMD her passer bedre enn Intel.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste skal Dell ha tatt denne beslutningen for å tilpasse utvalget både i butikk og på nett etter det kundene leter etter.

Ifølge analytiker Dean McCarron hos Mercury Research har AMD-prosessorer i lang tid solgt bedre i butikk enn på nett.

– De pc-ene som selges i butikken er ofte billigere enn de som selges på nettet siden folk først og fremst er opptatt av pris. Butikk-kundene bryr seg altså ikke om hvilken prosessormerke som sitter i maskinen, sier McCarron til IDG.

HP, som er Dells hovedkonkurrent, har allerede en lignende strategi og selskapet selger flere AMD-baserte pc-er i butikk.

Beslutningen fra Dell kan komme til å gi ytterligere tilbakegang for AMD i prosessormarkedet, spesielt når det gjelder de dyreste og kraftigste prosessorene.

Intel står i dag for 77 prosent av alle solgte pc-prosessorer verden over.

Les om: