Dell girer opp bladteknologi

Dell girer opp bladteknologi

Selskapet lanserer en ny bladhylle og to nye bladmaskiner basert på AMD og Intels nyeste prosessorer.

Lanseringen er helt nødvendig i kampen om kundenes gunst hvor Hewlett-Packard og IBM har vært toneangivende.

Den nye hyllen Poweredge M100E, de to nye bladmaskinene Poweredge M600 og M605 og administrasjons-programvaren Openmanage er tilgjengelige umiddelbart.

Grønn

En viktig funksjon er energisparing. Begge de nye maskinbladene er bedre med hensyn til energiutnyttelse enn Dells eksisterende. Men først og fremst er det administrasjonsprogramvaren som vil bidra til strømsparing.

Ifølge Mike Roberts i Dell omfatter den nye serien Poweredge M de raskeste og de mest strømeffektive maskinbladene Dell kan tilby.

Openmanage kan sette en terskel for hvor mye strøm en maskin får benytte og rapportere løpende om strømforbruket.

I forbindelse med datasentralers økende behov for bearbeidingskapasitet uten mulighet for plassutvidelse er disse maskinene et godt bidrag.

Utfordringen til Dell er å overbevise kundene om kvaliteten på administrasjonsprogramvaren.

Bladmaskiner bidrar med flere fysiske maskiner, men kundene ønsker ikke å øke antall it-fagfolk, spesielt ved bruk av mange virtuelle maskiner for hver fysiske.

Den leverandøren som har best administrasjon vil derfor ha et fortrinn. Teknologi alene er ikke lenger nok til å friste kundene.

Konkurrerer

Poweredge M konkurrerer direkte med Hewlett-Packards Bladesystem C og IBMs Bladecenter H.

Hyllen Poweredge M100E er på 10 U som tilsvarer 44,5 centimenters høyde. Nettverkstilkoblingen omfatter Fibre Channel eller Ethernet for nettverkslagringen og Ethernet eller Infiniband for sammenkobling i maskinklynger.

Poweredge M600 benytter Intels prosessorer, deriblant Xeon 5400 med en hastighet på inntil 3,1 GHz. Alternativet M605 utnytter Opteron 2000 på inntil 3 GHz. Maskinmiljøene er Microsoft Windows Server 2003 og Linux-alternativer.

Begge maskinbladene har plass til to prosessorer hver med fire prosessorkjerner. Kapasiteten på ett blad overgår dermed en to tre år gammel stor Intel-basert datamaskin på typisk fire til åtte U.

Målet er datarom, helst de største, men også mindre som ser nye bladmaskiner som et strømsparende alternativ ved virtualisering av maskinene for kjøring av mange applikasjoner.

Pris er foreløpig ukjent, men et prisnivå på rundt 40 000 kroner for hyllen og en startpris på under 15 000 for bladene er sannsynlig.

Les om:

Komponenter