Dell og HP skal selge Oracle

Dell og HP skal selge Oracle

Får selge konkurrentens operativsystem på x86-plattformer.

Torsdag kunne Oracle informere om at maskinvareleverandørene og konkurrentene Dell og HP vil selge Oracles Solaris, Oracles Enterprise Linux-operativsystemer og Oracle VM på sine x86-servere.

- Kunngjøringen demonstrerer Oracles forpliktelse til åpenhet, sier Oracles videdirektør Charles Phillips, som legger til at det rett og slett er etterspørsel etter Solaris på flere x86-plattformer.

Fastkablet

Men HPs visedirektør for løsninger og strategiske allianser for bedriftsservere, lagring og nettverk, Paul Miller, sier det på en litt annen måte.

- Mange kunder har rett og slett kablet fast stabler med applikasjoner og infrastruktur som ikke kan endres kjapt, sier han.

Support-avtaler

Brukere av Dell og HPs x86-servere kan også kjøpe Premier Support-avtaler fra Oracle etter avtalen, og gis adgang til fremtidige oppdateringer, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Det har blitt stilt spørsmål angående sistnevnte den siste tiden. Styret til Opensolaris, åpen kildekode-distribusjonen av Unix-operativsystemetet, er frustrert over det de mener er mangelfull interesse og kommunikasjon fra Oracle, og truer med å oppløse seg om forholdene ikke bedrer seg.

Komponenter