Dell mister troen på Android?

Dell mister troen på Android?

Satsing på nettbrett med Google-os reduseres i det stille.

Dell har lansert flere nettbrett med Android og har vært regnet som solid i favnen til Google. Nå reduseres denne profilen i det stille, melder PC World i USA .

To modeller av deres Streak-nettbrett er forsvunnet ut av nettbutikken de siste tre månedene. Den siste 10,1-tommeren er fortsatt til salgs – i Kina.

Skuffet over Android-nettbrett

Dette kommer etter at toppsjef Michael Dell under en konferanse i oktober skal ha sagt at Android-markedet for nettbrett ikke utviklet seg som forventet.

Dette betyr ikke at Dell har gitt opp nettbrett. De har tidligere demonstrert flere innovative design for hybrider og nettbrett. Men det er sannsynlig at de vrir satsingen til gamle allierte i Microsoft, og vil forberede en tung satsing på Windows 8. Neste Windows er under et år unna og vil være nettbrettvennlig.

Dette henger også sammen med at selskapet jobber med å få et sterkere fotfeste i bedriftsmarkedet Der er Windows dominerende spiller på klientsiden.

Vinner på andre frontavsnitt

Dell roer ned i et marked hvor andre drar temperaturen opp. Android er driver for lesebrett/nettbrett-hybridene til bokhandlerne Amazon (Kindle Fire) og Barnes and Noble (Nook Tablet).

Nettbrettmarkedet er i kraftig vekst etter snart ti år med stillstand. Gartner regner med at det vil bli solgt 63,6 millioner nettbrett av alle typer i år. Apple vil stå for nesten tre av fire av disse enhetene. Framskrivingen er at det vil bli solgt 326,3 millioner nettbrett i 2015. Dette vil også være med jevnere fordeling av markedsandelene mellom Apple, Google og Microsoft.

Les om: