Dell og Netcom i 3g-samarbeid

Dell og Netcom i 3g-samarbeid

Dell og Netcom har inngått et nært samarbeid om salg av 3g-kort

Fra i dag av kan du gå til nettbutikken til Dell, konfigurere en pc, og under tilleggsutstyr kan du kjøpe integrert 3G-bredbånd som er satt opp slik at du skal være oppe og kjøre på Netcoms 3G-nett ved bare et tastetrykk.

- Avtalen mellom Dell og Netcom/TeliaSonera er nordisk. Det har vært et sug i markedet etter et slikt produkt, og vi er glad for å endelig kunne tilby dette, sier Michael Jacobs, norgessjef i Dell.

- I fjor ble det solgt en million pc-er i Norge, og cirka 700 000 av dem var bærbare. Det sier seg vel selv at potensialet for dette produktet er enormt, fortsetter han.

På en felles pressekonferanse kunne Netcom også lansere nye prisstrukturer for sine Connect 3G-abonnement. PC World kunne imidlertid allerede i går avsløre de nye prisene, og at farten snart øker til 3,6 Mbps. August Baumann i Netcom kunne imidlertid fortelle at farten er planlagt økt allerede i november. Innen utgangen av året vil det være cirka 400 basestasjoner i Norge med 3,6 megabit som maksimal teoretisk kapasitet.

Det Netcom-kompatible Mini-pci-kortet som er integrert i pc-ene fra Dell støtter HSDPA, såkalt turbo-3g, og koster 1.466 kroner. Selve Netcom-abonnementet må du imidlertid skaffe på egen hånd - i hvert fall foreløpig.

- Neste steg blir å kunne installere Netcoms SIM-kort på våre fabrikker, slik at det blir enda enklere for våre kunder å ta i bruk 3G.

Alle pc-seriene fra Dell har modeller som støtter Netcoms godkjente 3G-kort. Det skal være snakk om totalt mellom 17 og 18 modeller.