Dell sikter mot de små

Dell sikter mot de små

Utvider pc-porteføljen for småbedrifter.

Den nye Vostro-serien fra Dell består av både stasjonære og bærbare pc-er med kostnadseffektivitet som hovedfokus.

Ifølge pressesjef Hans Christian Seime vil Vostro-serien for første gang også gi småbedriftene muligheten til å skreddersy sine egne maskiner.

LES OGSÅ: Billig-bærbare for proffene

- Vostro-maskinene forandrer spillereglene. Altfor lenge har gründere måttet velge mellom maskiner som er laget for konsumenter eller store virksomheter, forteller Seime til IDG.no

Som et ledd i skreddersømmen kan Vostro leveres helt uten tilleggsprogramvare, eller såkalt «trialware».

Seime vil foreløpig ikke si noe om Dell ønsker å tilby Linux som et alternativ til Windows XP eller Vista på denne serien.

Billig bredformat

Dell Vostro 1000 er inngangsmaskin for de som trenger en bærbar pc. Modellen har tokjerneprosessor fra AMD, 15,4-tommers skjerm og koster fra 3.490 kroner eks. mva og frakt.

Vostro 1400, 1500 og 1700 kommer med henholdsvis 14,1, 15,4 og 17-tommers skjermer i bredformat. Her leveres tokjerneprosessor fra Intel og kundene kan velge mellom integrert grafikk eller dedikert grafikkbrikke.

Den rimeligste stasjonære varianten, Vostro 200, koster fra 2.190 kroner eks. mva og frakt. Dette er en maskin med minitårnkabinett hvor det er store muligheter for tilpasninger, avhengig av hva man ønsker av ytelse.

Dell Vostro 200 med flatskjermen E198WFP

De stasjonære Vostro-maskinene har tokjerneprosessor fra Intel-prosessorer og mulighet for intill 4 GB minne og 1 terabyte lagringsplass.

I tillegg til de nye pc-ene er en ny 19-tommers flatskjerm, E198WFP og en ny fargelaserskriver, 1320c, tilgjengelig for små bedrifter. Les mer om denne her.

Komponenter