Dell størst i Norge på skole-pc

Dell størst i Norge på skole-pc

Leverer også 7700 pc-er til Akershus verdt over 40 millioner kroner.

Dell skal levere 7700 nye pc-er til skoler i Akershus fylkeskommune. Avtalen gjelder maskiner til både elever og ansatte, og har en markedsverdi på mer enn 40 millioner kroner.

"Med denne avtalen er Dell også den største leverandøren av pc-er til skoler i det neste skoleåret", skriver selskapet i en pressemelding.

Bedrifts-pc

- Bærbare pc-er har blitt en naturlig del av elevenes skolehverdag, og maskinene blir stadig kraftigere. Vi valgte maskiner med 15 tommers skjerm fra Dell i år, men vurderte også mini-pc. Prisforskjellen er såpass liten at vi valgte "fullblods"-maskiner denne gangen, sier Bengt Jacobsen i Akershus fylkeskommune.

I år får elevene Dell Vostro 3300 med 13,3 tommer skjermer og E5510-maskiner med 15,6-tommer som i utgangspunktet er designet for bedrifter, og som ble nylig ble relansert i oppgraderte versjoner.

Størst på skolene

Denne våren har Dell med partnere vunnet leveranser til skolene i Finnmark, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Østfold, Aust-Agder, og nå altså Akershus.

- Det er selvfølgelig svært hyggelig at Akershus fylkeskommune velger Dell. Utviklingen innenfor elev-pc har vært rivende de siste årene, og både ytelsen og tjenestene rundt har blitt betydelig sterkere de siste årene, sier Dell Norges administrerende direktør Michael Jacobs.

Komponenter