Dell tjener mindre

Dell tjener mindre

Dell økte omsetningen i fjerde kvartal, men komponentpriser og lave marginer skadet lønnsomheten.

Dell presenterte nylig tallene for sitt fjerde kvartal som ble avsluttet 30. januar.

Selskapet rapporterer om god omsetningsvekst på alle forretningsområder i fjerde kvartal. Samlet endte omsetningen i fjerde kvartal på 14,9 milliarder dollar, opp 11 prosent fra samme periode året før. Driftsresultatet økte med 12 prosent til 510 millioner dollar.

Økningen skyldes delvis økt salg av bærbare pc-er, servere/nettverksløsninger og tjenester. Likevel gikk inntjeningen tilbake med fem prosent, fra 351 millioner i fjerde kvartal 2008 til 334 millioner dollar i samme kvartal 2009.

- Vi er skuffet over lønnsomheten. Vi har fremdeles en jobb å gjøre, sa Dells finansdirektør Brian Gladden i en konferansesamtale i forbindelse med presentasjonen av kvartalstallene.

Fokus på bedriftssalget

Bakgrunnen er blant annet at en nedgang i etterspørselen i konsumentmarkedet.

Michael Dell vedgikk også at selskapet legger mer vekt på bedriftssalget, som gir høyere marginer, selv om selskapet fremdeles er trofast overfor konsumentene.

Samtidig bidro økte komponentpriser på for eksempel DRAM-brikker og det økte salget av lavmargin-pc-er under julesalget til å dra driftsmarginen ned med 1,1 prosent fra kvartalet før.

Også resultatmarginen var ned med 0,4 prosent fra både tredje kvartal og fjerde kvartal 2009 til 2,2 prosent.

Mens bærbare pc-er økte med 16 prosent, servere/nettverksløsninger med 26 prosent og tjenester økte med 51 prosent, gikk stasjonære pc-er og lagringsløsniner tilbake med henholdsvis 3 og 15 prosent.

I konferansesamtalen sa Michael Dell at etterspørselen var på vei tilbake i løpet av fjerde kvartal, og at selskapet er optimistiske til at utviklingen vil fortsette inn i finansåret 2011.

Les om: