Dell tror på pc-en

Dell tror på pc-en

Michael Dell mener det er mer enn nok plass til pc-en på markedet til tross for HPs retrett.

HP annonserte i forrige måned at styret har godkjent planer om å finne «strategiske alternativer» for HPs pc-divisjon, som i ytterste konsekvens kan bety at selskapet trekker seg helt ut av pc-markedet.

Dell, HPs hovedrival i pc-markedet og nå verdens største pc-produsent målt i markedsandel, mener imidlertid at det fremdeles er mer enn nok plass til pc-en.

På konferansen Cloudforce 2011 i London sa Dell-toppsjef Michael Dell at selskapet forventer å tjene på HPs retrett. Det skriver britiske Marketing Week.

- Noen ganger lander ballen på din banehalvdel. Dette er en av tingene som har skjedd oss som vi ikke har hatt noen kontroll over, sier Michael Dell om HPs beslutning.

Pc-en i sentrum

Ifølge Michael Dell er Dells strategi er "svært annerledes" enn HPs. Han forteller at de lenge har jobbet med å fokusere på løsninger fremfor ren maskinvare.

- Forretningen vår består av tre deler: Maskinvare, programvare og tjenester. Programvare er fantastisk, men krever at man har maskinvare å kjøre den på. Vi mener verdien i markedet vil forflytte seg til programvaretjenester, men maskinvaren kommer ikke til å forsvinne, sier han.

Dell peker på at Gartner forventer at det vil finnes to milliarder pc-er i bruk innen 2014.

- Det er disse produktene som står i sentrum for produktivitet. Selv om du bruker to eller tre andre enheter bruker du også en pc, sier han.