Dell virtualiserer med en vri

Dell virtualiserer med en vri

Kunder skal oppfatte produkttilbudet som enkelt, men smart.

- Vi jobber for å akselerere virtualiseringsbølgen, sier Ed English, europeisk markedssjef for virksomheter i Dell.

Sertifisert virtualisering for Citrix og Vmware, administrasjonsprogramvare, tre nye maskiner, to lagringssystemer og nettverksutstyr bygger opp om virtualiseringstilbudet.

Nettverksutstyret er basert på ett tett samarbeid med Brocade for lagringsnett og Juniper for resten av nettverket. Hensikten er å kunne levere et totalt virtualisert datasenter.

Ifølge Dell er 30 prosent av tjenestemaskinene virtualisert. Det vil øke til 50 prosent i løpet av 18 måneder og til 80 prosent i løpet av noen år.

- Putter du for mange virtuelle maskiner på en maskin, risikerer du at den fysiske maskinen blir upålitelig, sier Forrest Norrod, Dells direktør for tjenestemaskiner.

Enkelt og smart

Enkle, standardiserte produkter og en smart forretningsplan var grunnlaget for Dells suksess. Etter hvert var ikke det godt nok. Det forutsatte at kundene var fornøyd med Dells produkttilbud og at de hadde kompetanse nok til å velge riktig og bestille elektronisk via weben.

Fortrinnet kundene fikk var lavere pris. Det viste seg at enkle produkter ikke fristet nok. Dell har derfor måttet modifisere både produkttilbudet og leveransemodellen.

Standard med en snert og kompetansepartnere er nå viktig for Dells fornyelse etter et par år med stagnasjon. Derfor eksperimenterer Dell med alle slags avanserte maskinløsninger i Data Center Solutions division.

For det franske web-senteret Dedibox har Dell eksempelvis levert tusenvis av maskiner. I en 2 U (ni centimeter) høy maskin har Dell bygget inn tolv hovedkort med Vias Nano-prosessor.

- DCS viser ikke frem sine mest eksotiske løsninger, for Dell har ingen ting å vinne ved det, fremhever Forrest Norrod.

Oppkjøpet av Perot Systems har skaffet Dell god omsetning, nye kunder og nye utfordringer. Perot med sin kompetanse på datasentre kommer til å bli viktig for Dells skytilbud.

Optimisme

- Vi kommer til å fortsette å kjøpe, sa styreformann og administrerende direktør Michael Dell ved fremleggelsen av resultatene for første kvartal ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Første kvartal i år viste at Dell igjen hadde fått vind i seilene. Riktignok har Dell måttet endre resultatet for første kvartal med en avsetning på 100 millioner dollar på grunn av økonomisk krangel med de amerikanske myndighetene, men optimismen er stigende.

Omsetningen i første kvartal kom på 14,87 milliarder dollar med et resultat på 441 millioner dollar før justering. Det var betydelig over analytikernes forventning. Salg av tjenestemaskiner og nettverk økte med 39 prosent til 1,8 milliarder dollar, mens lagringsomsetningen økte bare med fire prosent til tross for en økning for lagringssystemet Equallogic med 75 prosent.

Og det er Equallogic som Dell ønsker å få frem som noe spennende. Produktene fra dette oppkjøpet benyttes for kundenes mest aktive data. Det gjelder ti prosent. Ytterligere 20 prosent benyttes sporadisk, mens de resterende 70 prosent er statiske.

Komponenter