Denne erstatter pulsbeltet

Denne erstatter pulsbeltet

Bedre komfort og trådløs iPhone-støtte i nytt treningsur.

Lei av det ubehagelige pulsbeltet rundt brystet?

Nå kommer en pulsklokke som har pulsmåling integrert i selve uret. Og den kommuniserer trådløst med nyere iPhone-modeller over blåtann.

For mange aktive idrettsutøvere er det avgjørende å ha en finger på pulsen - eller rettere sagt følge nøye med på hjertefrekvensen under selve treningen.

Pulsur finnes det flust av, men disse benytter seg stort sett av en ANT-sensor i form av en rem rundt brystet eller armleddet. Disse oppleves ofte som ubehagelige på det beste og til hindring på det verste.

Mioalpha er en helt ny pulsklokke som overflødiggjør behovet for en ekstern pulsmåle-enhet, og som på en snedig måte integrerer selve målingen i form av to lyssensorer på undersiden av urkassen. Disse sender lys ned til armen og måler blod-volumet under huden. En sensor på baksiden av klokken registrerer reflektert lys og benytter dette (sammen med en sofistikert algoritme) til å beregnet hjertetakten.

Mioalpha viser kun den viktigste informasjonen, og oppnår dermed også enkelhet i bruk. Kun to knapper er det som skal til for å navigere enheten. Den kan vise kontinuerlig hjertertytme, klokke og tidtager i tillegg til en visuell (og auditiv) registrering av hjerteslagene og hvilken sone man ligger i.

Mioalpha kommuniserer trådløst med en iPhone som har lavenergi Bluetooth 4-støtte - det vil si iPhone 4S eller iPhone 5. Flere apps støtter uret, blandt annet endomondo, wahoo og strava - og faktisk også konkurrenten Polars egen app Polar Beat.

Du kan bestille mioalpha fra England for 240 dollar her - det er 1400 kroner før frakt og avgifter. Om de er greie så trekker de fra britisk moms først.

Du kan lese mer om mioalpha her .

Les om:

Komponenter