Denne logoen betaler du 500 dollar for

Denne logoen betaler du 500 dollar for

Steve Ballmer langer ut mot Apple og mener den eneste forskjellen mellom Mac og Windows-pc er logoen.

Microsoft-sjef Steve Ballmer har for vane å slenge med leppa mot Apple. Nå gjør han det igjen. Mac-salget falt med 16 prosent i februar. Samtidig økte pc-salget med 22 prosent.

- Apple har gjort det bra, men nå tror jeg trenden har snudd. Dagens økonomiske situasjon bidrar til dette. Jeg tror folk flest i større grad tenker seg om før de betaler 500 dollar ekstra for en logo, sa Ballmer på en konferanse i forrige uke ifølge Techflash.

Ballmer mener den eneste fysiske forskjellen mellom en Mac og en Windows-pc er logoen. Dermed fyrer han opp under den evige debatten mellom Mac- og pc-brukere.

LES OGSÅ:

Apples stasjonære sliter

Er Ballmer inne på noe?

Tekno-nettstedene er delt i synet på Ballmers uttalelser. PC World USA mener at Steve Ballmer har delvis rett, men at logopris-teorien ikke gjelder alle produktene til Apple.

- Man får mye mer for pengene for en Dell Inspiron (640 dollar) enn en MacBook (999 dollar), men en iPhone koster ikke mer enn tilsvarende konkurrenter, skriver PC World.

Amerikanske Computerworld mener imidlertid Ballmer er på grunt vann og bruker nye Dell Adamo som eksempel.

- Med en utsalgspris på 2000 dollar får Dell Adamo god konkurranse fra en MacBook Air til 1800 dollar. Det samme gjelder MacBook, som også konkurrerer bra mot de mest eksklusive bærbare pc-ene som er utstyrt med tilsvarende maskinvare, skriver Computerworld.

LES OGSÅ:

Ti myter om Mac

Det er programvaren

Når det gjelder maskinvare er det lite som skiller seg mellom Mac og pc i dag. Det som skiller er operativsystemet, Mac OS X mot Windows (XP og Vista).

Apple-folket vil nok hevde at det er verdt å betale de ekstra pengene for å slippe unna sikkerhetsproblemer som virus og «crapware», utallige evalueringsversjoner av programvare som gjerne følger med en Windows-maskin. Apple legger riktignok selv med en prøveversjon av iWork-kontorpakken, men ut over det er all programvaren som følger med en Mac fullt fungerende programvare.

LES OGSÅ:

iPhone forbudt hjemme hos Bill

Hva mener du?

Les om: