Derfor er ikke Surface god nok

Derfor er ikke Surface god nok

De første anmeldelsene av Microsofts nettbrett har kommet. Se hva de mener!

I sommer kastet Microsoft seg inn på nettbrett-markedet med lanseringen av Surface. I dag, nesten fire måneder etter, er det endelig mulig å danne seg et klarere bilde av hvordan Microsoft-nettbrettet kommer til å klare seg.

Amerikanske journalister har nemlig nettopp publisert sine første Surface-vurderinger. Dessverre ser det ut til at ikke alle er like entusiastiske, selv om det er stor enighet om at Surface er et glimrende stykk maskinvare. Det skriver comon.dk.

Toppers kvalitetsinntrykk

Matt Burns, anmelder fra Techcrunch og Matt Honan fra Wired, er like begeistret for nettbrettets utseende.

Det er laget av magnesium, noe som er med på gi et unikt kvalitetsinntrykk. Burns mener at det for øyeblikket ikke finnes andre nettbrett som gir en like høy kvalitetsfølelse som Surface, mens Honan kaller Surface for et av de mest spennende stykk maskinvare han noen gang har brukt.

Tastaturet

Du kan kjøpe med et spesielt tastatur som kommer til sin rett med støttebenet på nettbrettet oppe. Dette skal gi følelsen av å sitte foran en bærbar datamaskin.

Microsoft har laget to versjoner eller cover til tastaturet; én innovativ touch-versjon, og et som minner om det på en bærbar datamaskin.

På tross av dette, mener anmelderne at tastaturene ikke kan konkurrere med et tradisjonelt tastatur.

Honan fra Wired skriver at han hadde store problemer med å venne seg til tastaturet, og at han fort fikk vondt i håndleddet.

Som nettbrett

Joshua Topolsky fra The Verge mener Surface fungerer helt greit, men at det er relativt stort og tungt. Det veier 680 gram og skjermen er i 16:9 format.

- Når du holder det oppreist for å lese en e-bok, føles det omtrent like dumt som når folk bruker nettbrettet som kamera til å ta bilder. Ja, faktisk føles det enda mer teit, skriver han.

Windows RT: ikke bra nok

Utgaven av Surface som kom i salg denne uken, kjører Windows RT. Til neste år vil den også komme i en pro-utgave med Windows 8.

Og Windows RT er nettopp det anmelderne er mest negative til. CNET beskriver Windows RT som ”en skjemmende mix mellom et nettbrett-operativsystem og et vanlig, modent operativsystem”.

Som i Windows 8 kan du veksle mellom det touch-vennlige ”Metro-grensesnittet”, og et tradisjonelt Windows skrivebord, lignende det som finnes på stasjonære pc-er.

Noen innstillinger fungerer ikke i metro-grensesnittet, men krever at du bruker kontrollpanelet på skrivebordet.

- Dette burde ikke være nødvendig. Hvorfor er det i det hele tatt nødvendig å ha en skrivebords-funksjon?, skriver CNET.

Techcrunch har også den samme kritikken.

For få applikasjoner

Det dårligste med Surface er, ifølge Techcrunch, at det er altfor få applikasjoner som fungerer med Windows RT.

App-butikken til Microsoft er veldig tom sammenlignet med konkurrentenes. Det finnes for eksempel ingen Dropbox-app, Angry Birds eller Fruit Ninja-app. Til gjengjeld sier Techcrunch at det er bra at det finnes en Netflix og en Evernote-applikasjon.

Bra batteritid

De aller fleste anmelderne roser batteritiden til Surface som skal ligge i underkant av ti timer. På tross av dette blir det også vanskelig å gi Surface en god anbefaling.

The Verge skriver at selv om Surface er helt ok å skrive på og fungerer relativt bra som et nettbrett i seg selv, er det store problemet at det rett og slett ikke er like bra som konkurrentenes nettbrett.

Techcrunch skriver at selv om maskinvaren er god, så er Windows RT for umodent, og på grunn av det begrensede antall applikasjoner tilgjengelig, finnes det bedre nettbrett på markedet.

Bedre å jobbe på enn ipaden

Matt Honan fra Wired kommer også med en positiv anmeldelse.

Han mener at Surface, for mange, kunne erstattet pc-en. Microsoft Office følger gratis med, og hvis du kun trenger muligheter til sende epost, surfe på nettet eller jobbe i Office, fungerer dette nettbrettet optimalt. Han forteller at han selv brukte Surface som sin eneste primære datamaskin i flere dager. Noe han aldri ville klart å gjøre med en ipad eller et Android-nettbrett.

Les om: