Derfor minker harddisk-salget

Derfor minker harddisk-salget

Harddisk-markedet blir mindre og mindre, og i 2013 ventes det at omsetningen daler med 12 prosent.

Ifølge en markedsanalyse fra IHS Isupply Research kommer omsetningen på den globale harddisk-markedet til å falle med 11,8 prosent i løpet av 2013, sammenlignet med året før.

I 2012 lå den totale omsetningen på 235 milliarder kroner, og i år forventes det at tallet er nede i 207 milliarder kroner. Ifølge undersøkelsen ventes det at harddisk-markedet vil holde seg på en omsetning på drøyt over 200 milliarder kroner, også i løpet av 2014. Det skriver Computer Sweden.

Selv med konkurransen fra SSD-enheter i det stadig økende markedet med supertynne pc-er og nettbrett, har harddisken også andre problemer å stri med. Ikke minst det generelt dårlige salget av stasjonære pc-er som er ventet å gjøre at harddisk-salget i år synker enda mer.

Skylagring og heliumhardisker på 5 tera

Samtidig som mange beveger seg bort fra store, romslige datamaskiner, og flytter mer informasjon inn i skyen eller i store datasentre. Her er det fortsatt et stort behov for mekaniske harddisker, og det blir et stadig viktigere marked for Western Digital og Seagate.

Blant annet forventes det at Western Digital skal lansere en ny serie heliums-fylte harddisker mot slutten av året. Med en kapasitet på minst 5 terrabyte, bør dette bli en viktig brikke i satsningen på skylagring, spesielt når de nye helsiumhardiskene også har mindre slitasje enn tradisjonelle harddisker.

Les om: