Derfor taper AMD

Derfor taper AMD

Går i underskudd på grunn av oversvømmelse som gir grafikk-skvis.

177 millioner dollars underskudd kan AMD rapportere for fjerde kvartal (Q4), som ble avsluttet sammen med kalenderåret 2011.

Det er rundt en milliard kroner.

Selskapet skylder på minkende salg av grafikkort. Årsaken til at grafikkortsalget minker beror på oversvømmelseskatastrofen i Thailand, ifølge AMD.

Enkelte engagskostnader

Fjerde kvartal 2010 tjente selskapet 375 millioner dollar, skriver Computer Sweden.

Det hører med til historien at Q4-tapet også inkluderer en engangskostnad på 209 millioner dollar for investeringen i Globalfoundries og en omstruktureringskostnad på 98 millioner dollar på grunn av tidligere annonserte nedskjæringer av 10 prosent av personalet.

Hvis man ser bort fra dette, hadde selskapet en inntjening på 138 millioner dollar, som er over analytikernes prognoser ifølge en undersøkelse fra Thomson Reuters.

Har troa nå

Omsetningen lå på samme nivå som året før, på 1,69 milliarder dollar - 9,8 milliarder oversatt til norsk valuta. Grafikksalget sank 10 prosent til 382 millioner dollar.

For inneværende kvartal stiller administrerende direktør Rory Read seg positivt til utviklingen – henholdsvis på grunn av økende etterspørsel etter blant annet grafikkort og grunnet flere kommende lanseringer.

Høstens flomsesong i Thailand slo også ut en rekke harddiskprodusenter og deres underleverandører.

Komponenter