Designdisker på opptil 1 TB

Designdisker på opptil 1 TB

LaCie fortsetter å legge fokus på design med sine nye eksterne harddisker med kapasitet på opptil 1 terabyte.

De siste årene har LaCies Porsche-harddisker vært populære. Selv om LaCie har fokusert på design og brukt kjente designbyråer har selskapet klart å holde konkurransedyktige priser.

Tidligere i høst kom LaCie med nye mobile harddisker og en «vanlig» ekstern gullbelagt harddisk. De nye harddiskene, designet av Neil Poulton, er basert på 3,5-tommers drev og vil leveres med kapasitet på 320, 500, 750 og 1000 gigabyte.

Dette blir harddisker med en vekt på cirka 1 kg + strømforsyning. Dette gjør at dette ikke er direkte mobile harddisker, men fortsatt liten og lett nok til at man kan frakte dem med seg ved behov. Harddiskene som benyttes har 7 200 o/min rotasjonshastighet. Kabinettene er uten vifte.

Sammen med harddiskene leveres også programvare for sikkerhetskopiering – både for Windows og MacOS X.

Navnet for serien blir «LaCie Hard Disk, Design by Neil Poulton». Neil Poulton har stått bak formgivningen for flere LaCie-produkter de siste årene – blant annet deres Firewire-høyttalersett, LaCie Rugged Harddrive og LaCie d2 – en serie av harddisker LaCie har solgt siden 2001.

SE OGSÅ: Bildegalleri for LaCie Hard Disk, Design by Neil Poulton

I første omgang leveres de nye harddiskene med usb-grensesnitt. Vi regner imidlertid med at man vil følge opp med Firewire-versjoner.

Vi har ikke fått norske priser på de nye LaCie-modellene. Ut i fra prisen i USA estimerer vi at prisen for 500 gigabyte-versjonen, som trolig er den mest aktuelle, vil være litt over 1000 kroner inkl. mva.

Mer informasjon: www.lacie.com

LES OGSÅ: Gulldisk fra Lacie

Les om: