Designkabinett fra Pininfarina

Designkabinett fra Pininfarina

Test: Designbyrået Pininfarina forbinder man gjerne med biler, mange av dem riktig så stilige. Kabinettprodusenten Spire har engasjert byrået for sitt nye kabinett. Vellykket?

Det rent utseendemessige designet er en smakssak. Blant medarbeiderne i redaksjonen var meningene delt – noen mente det så meget bra ut, andre – inkludert undertegnede – var noe mindre begeistret. Kanskje skepsisen ligger i at man hadde forventet noe mer av et Pininfarina-design? Hva med det rent tekniske designet?

LES OGSÅ: Støysvakt kabinett

Kabinettet har tre 5,25-tommers-brønner og totalt seks 3,5-tommers-brønner, derav to med åpning i front til diskettstasjon eller minnekortleser. Kabinettet leveres med en 80 mm vifte bak, 120 mm vifte i front, samt en 80 mm vifte i forbindelse med harddiskbrønnen.

At mange vifter følger med er et pluss ­– også vifter koster penger når man skal ha det i tillegg, og det er ikke sagt at alle trenger å være i bruk. En ulempe med viftene er at det benyttes 4-pinners Molex-kontakt. Vi hadde sett det som en fordel med 3-pinners kontakter som kan kobles direkte til hovedkortet. Mange hovedkort i dag støtter regulering av viftehastigheter, hvilket kan være med å redusere støynivået. Viftene som følger med er i utgangspunktet litt støyende.

Bra i teorien, knotete i praksis

I teorien skal man kunne åpne kabinettet fra siden slik at hele hovedkortet kan vippes ut. Med vårt testoppsett ble prosessorkjøler for stor og kabler for korte til at dette fungerte i praksis.

Generelt sett har kabinettet kurant teknisk design, verken mer eller mindre. I basis er løsningen ganske standard sammenlignet med en del rimelige kabinetter. Det som altså i hovedsaket skiller kabinettet fra andre er det ytre designet, som kan være en smakssak. Undertegnede hadde nok i dette segmentet heller sett på rimeligere modeller fra Antec, Cooler Master, Lian Li ­­og andre – med mindre man ikke virkelig liker Spire Pininfarina-designet....

Spire Pininfarina

  • Pris: Ca. kr 1000 inkl. mva.
  • Internett: www.spirecoolers.com

  • Teknisk design: 6
  • Funksjonalitet: 6
  • Pris/egenskaper: 6

LES OGSÅ: Rimelig og stilrent fra Lian Li