Desktop Curtain rydder skrivebordet

Desktop Curtain "rydder" skrivebordet

Trenger du å skjule et rotete Mac-skrivebord? Dette programmet er redningen!

Skrivebordet. Stedet hvor alle skjermdumper havner. Eller andre filer. Og mapper. Bare masse rot.

Og du har tenkt at du burde rydde opp, spesielt fordi du skal ha med Mac-en på en jobbpresentasjon i morgen og vil helst fremstå litt organisert?

Vi vet, vi er sånn, vi også. Heldigvis finnes det råd for rotekopper som oss. I dette tilfellet er programmet Desktop Curtain løsningen.

Desktop Curtain er rett og slett programmet for deg som har mye rot liggende på skrivebordet på Mac-en, men som av ulike årsaker vil ha det sånn, men fremdeles ha mulighet til å ha det ryddig.

Midlertidig opprydning

Programmet fungerer som en virtuell gardin - det skjuler det vanlige skrivebordet ditt slik at det ser presentabelt ut når du skal knipse bilder av noe på skjermen eller holde en presentasjon på storskjerm.

Desktop Curtain kan kjøre som et vanlig program fra Dock-linjen, ligge i bakgrunnen og startes fra menylinjen eller aktiveres ved hjelp av en tastatursnarvei. Du har en rekke innstillingsmuligheter å velge mellom til mange slags ulike situasjoner.

Du kan velge hva slags skrivebordsbakgrunn som skal brukes, enten et bilde av en faktisk gardin, bakgrunnsbilde som er systemstandard eller din egen bakgrunn. Supert om du egentlig liker å ha din favoritt-fotballspiller som skjermbakgrunn, men ikke ønsker å vise det for hele omverdenen. Eller kanskje omvendt?

Du kan dessuten velge hvordan "gardinen" skal oppføre seg. For eksempel kan du velge om den skal ligge foran eller bak elementene på skrivebordet, så da kan du velge å gjemme rotet ditt eller ikke.

Du kan også velge om den skal ligge bak den fremste applikasjonen i bruk, noe som gjør at du slipper at andre underforliggende programmer tar opp plass på skjermen også. Smart!

I tillegg kan du velge hvilke skjermer eller skrivebord programmet skal fungere med, så innstillingsmulighetene er utvilsomt mange.

Alt i alt er Desktop Curtain et supert program til sitt formål, og det gjør det litt lettere å leve med et rotete skrivebord på Mac-en. Programmet koster 35 kroner på Mac App Store her. Finnes også i gratis prøveversjon her. Krever OS X 10.6 eller senere.

Les om:

Komponenter