Er dette neste MacBook Air?

Er dette neste MacBook Air?

Bilde av prototyp lekket på nettet hinter om mulige spesifikasjoner.

Ryktene tilspisser seg foran onsdagens Apple-lansering. Rykte-fenomenet er hverken nytt eller overraskende, og ofte er mye av informasjonen feil. Denne gangen synes det å være en felles oppfatning om at det kommer en ny MacBook Air om et par dager.

Over helgen har Engadget lagt ut bilder av det som angivelig skal være en prototyp av neste MacBook Air.

Bildet viser en 13,3-tommer modell med mer plass til batterier og mindre plass til lagring. I stedet for en harddisk har Apple stappet inn et såkalt "SSD-kort". Dette skal ligne mer på en minnebrikke fremfor en tradisjonell harddisk eller SSD, og tar opp betydelig mindre plass i den ultraportable datamaskinen.

Cult of Mac hevder at batteriet et 50 prosent større, og har en batterilevetid på åtte til ti timer. Batteriet i dagens MacBook Air varer i fem timer.

To modeller

Ifølge Engadget ser det også ut til å være hver sin usb-port på venstre og høyre side av maskinen, Mini DisplayPort og SD-kortleser på venstre side, og strøminngang på høyre side.

Det har tidligere vært snakk om at neste MacBook Air kommer i en 11,6-tommer-versjon, og før helgen gikk Cnet så langt som å "bekrefte" spesifikasjonene på en slik modell. AppleInsider hevder på sin side å vite maskinen vil komme i to modeller - med 11,6-tommer og 13,3-tommer skjerm og en helt ny ny unibody-design. 9to5Mac mener at det ikke er mulig å identifisere en av portene på maskinen i Engagdets bilde. Nettstedet spekulerer i at det kan dreie seg om Apples første USB 3.0-port, eller kanskje en simkort-skuff for 3G.

Vi vet ingenting sikkert før på onsdag, bortsett fra at Apples pr-maskineri ser ut til å leve i beste velgående.

Komponenter