Dette nettbrettet kan oppgraderes

Dette nettbrettet kan oppgraderes

HP lanserer nytt nettbrett, med Windows 8, som skal ta kampen opp med tradisjonelle bærbare.

Ifølge HP er nettbrettet Elitepad 900 primært rettet mot bedrifter. Det har en 10,1 tommers skjerm og kjører Intels Atom Z2760 dual-core prosessor. Vekten er 680 gram og det er 9,2 millimeter tykt.

Ifølge Computerworlds nyhetstjeneste skulle Elitepad 900, med en lagringsplass på 32 GB, kostet 699 dollar (rundt 4000 kroner), men nå revurderer selskapet prisen. Nettbrettet vil også bli tilgjengelig med 64 GB lagring, og begge modellene vil bli tilgjengelig på nyåret. Et SD-kort vil også kunne gi utvidede lagringsmuligheter.

LES OGSÅ: - Vi er ikke imponert over Windows 8

- Kan repareres

Ifølge HP selv har nettbrettet ti timers batteritid og en SIM-inngang. Brettet vil også ha et HD-kamera foran og et 8 megapixel-kamera på baksiden.

Det spesielle med akkurat dette nettbrettet er ifølge HP hvor lett det kan demonteres og hvor lett komponenter som batteri, skjermer eller hovedkort kan byttes ut eller erstattes. Nettbrett, som smarttelefoner, pleier som regel å være veldig integrert og vanskelige å gjøre noe med dersom noe må fikses, noe som regel fører til at hele produktet blir erstattet.

Ajay Gupta, direktør for HPs kommersielle bærbare produkter, sier selskapet har separert hovedkortet, skjermen, batteriet og selve dekselet, slik at ElitePad 900 kan fikses eller forbedres av kunden selv. Tanken er at bedriftskunder kan spare tid, penger og krefter, og slipper og sende inn produktet til HP, samtidig som den øker levealderen til selve nettbrettet.

Nettbrettet er satt sammen av låser og magneter i stedet for skruer. Et spesielt verktøy levert av HP hjelper brukeren med å åpne nettbrettet, og gir lett tilgang til de innvendige komponentene.

- Hvis noe trenger å bli skiftet tre år fra nå, for eksempel hvis batteriet ditt begynner å bli dårlig og trenger en utskiftning, kan du bare sette inn et nytt batteri. Hvis hovedkortet må erstattes, kan du bare sette inn et nytt hovedkort. Du kan også bytte ut selve skjermen uten å sende den inn til oss, sier Gupta.

Tilbehør

Elitepad 900-tilbehør kommer også selvfølgelig til salgs. For eksempel kan du kjøpe en Smartjacket, et beskyttelses-etui integrert med tastatur, USB-innganger og SD-kort-innganger. Med ”Smartjacket” på, skal nettbrettet få åtte timer ekstra batterilevetid.

Nettbrettet er integrert med HP BIOS som gjør det mulig for spesifikke funksjoner å skru seg av når du befinner deg på bestemte steder. Enheten kan også bli låst hvis du har mistet den eller den har blitt stjålet. Andre funksjoner inkluderer NFC og Bluetooth.

Les om: