Er dette skjermen til iPad 3?

Er dette skjermen til iPad 3?

Samsung lanserer nettbrett-skjerm med virkelig høy oppløsning.

Den nye PenTile WQXGA-skjermen på 10,1-tommer har en oppløsning på hele 2560x1600 punkter.

Skjermen har dobbelt så stor oppløsning som i den kommende Samsung Galaxy Tab 10.1 og har mer enn fem ganger så mange piksler totalt som iPad-ens 1024x768-skjerm, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Samsung og Nouvoyance (selskapet bak PenTile-teknologien) viste frem den nye skjermen på SID Display Week 2011 International Symposium i Los Angeles fra 17. til 19. mai.

Ifølge Samsung vil nettbrett-produsenter få tilgang til den nye skjermen senere i år. Selskapet svil ikke si om noen selskaper allerede har bestilt den nye skjermen, eller om de selv har planer om å bruke den i neste versjon av sine Samsung Galaxy Tab-enheter.

Klar for iPad 3?

Nettspekulanter funderer likevel på om den nye nettbrett-skjermen er ment for neste generasjon iPad. Apple introduserte en høyere oppløst skjerm med iPhone 4, og fleste Apple-synsere forventer at selskapet følger i samme fotspor med neste iPad.

For flere var det en skuffelse at iPad 2 kom med samme skjerm og skjermoppløsning som iPad 1. Tidligere i år kom det rykter om at iPad 3 ville ha en skjerm med 2048x1536 punkters oppløsning - dobbelt så mye som forgjengerne.

Ifølge DigiTimes har Apple henvendt seg til Samsung for økt skjermproduksjon etter problemer med lyslekkasje med de nåværende LG-skjermene i iPad 2.

Ny skjerm fra LG også

Samsung er imidlertid ikke være det eneste selskapet som viser frem nye skjermer i løpet av Display Week-messen. LG, den nåværende storleverandøren av iPad-skjermer, har også planer om å vise frem en ny serie avanserte skjermer, såkalte AH-IPS-skjermer, inkludert en 9,7-tommers versjon (samme størrelse som nåværende iPad-er).

LG spesifiserer ikke hva slags oppløsning de nye skjermene vil komme med annet enn at de har 1,5 til 2 ganger høyere oppløsning enn "typiske lcd-paneler", ifølge IDGs nyhetstjeneste.

LG sier også at AH-IPS-skjermene har "et høyere antall piksler enn PPI-en som kan ses av det menneskelige øye ved vanlig avstand". Apple-sjef Steve Jobs sa det samme da han først introduserte iPhone 4 med såkalt Retina-skjerm forrige juni.

Ifølge LG vil de nye skjermene også ha lavere strømforbruk og være "ideell" for utendørsbruk - noe man ikke kan si om de nåværende iPad-skjermene.

Les om:

Komponenter