DirectX 10-kort til levelig pris

DirectX 10-kort til levelig pris

Snart slipper du å betale i dyre dommer for å få utnyttet nye spill og Vista til fulle.

Så langt har det eneste alternativet for de som ønsker DirectX 10-støtte vært svindyre Gefore 8800-kort, nå kommer det endelig en billigvariant også

LES OGSÅ: Billigere toppkort fra NVIDIA

Under årets Cebit-messe viste flere produsenter frem grafikkort basert på den nye 8600-brikken fra Nvidia. Geforce 8600-serien er en billigere variant av toppkortene i 8800-serien. I første omgang kommer kortene i GTS og GT utgave.

GTS-kortene vil etter alt å dømme ha en klokkehastighet på 675 megahertz på kjernen, og to gigahertz på minnet. Kortene vil komme med 256 og 512 megabyte minne.

Synes du det blir for heftig, eller eventuelt for dyrt, kan du velge et GT-kort. Der vil klokkehastigheten på kjernen ligger på 540 megahertz, mens minnet vil ligge på 1,4 gigahertz. GT-kortene vil komme med 128 eller 256 megabyte minne. Etter alt å dømme vil 8600-kortene bli utstyrt med en 128-bits minnebuss.

Kortene som ble vist frem på Cebit-messen var utstyrt med relativt moderate kjølere, altså ikke noe behov for å bruke en ekstra kortplass for å få plass til en gigantkjøler. GTS-kortene vil ha en noe kraftigere kjøler enn GT-kortene.

Nvidia har ikke gått ut med noen informasjon om når kortene vil komme på markedet, men med tanke på at kort med DirectX 10-støtte i dag koster både en arm og et bein, er det på tide at det kommer noe snart.

LES OGSÅ: Billigere SLI-hovedkort fra Nvidia

Les om: