Diskproblemer for Macbook

Diskproblemer for Macbook

Apples Macbook-maskiner rammes av hyppige harddiskfeil ifølge engelsk diskgjenopprettingsfirma.

Ifølge det engelske harddiskgjenopprettingsfirmaet Retrodata har det den siste tiden vært en spesiell hyppighet for diskfeil for Apples Macbook-maskiner utstyrt med Seagates 2,5-tommers Serial ATA-harddisker. Harddiskene blir benyttet både i Macbook og Macbook Pro. Hvorvidt maskiner fra andre aktører med samme harddisktype er berørt vet man ikke.

Problemet skal ifølge Retrodata være at lese-/skrivehodene løsner fra armen og kommer i direkte kontakt med diskoverflaten. Når feilen inntreffer vil det ikke være en direkte mulighet for å reparere harddisken og data må eventuelt reddes av spesialfirmaer. Ut i fra typen feil kan det virke som problemet potensielt også vil gjelde andre maskiner med samme type harddisk.

Ikke alle Macbook-maskiner benytter harddiskene fra Seagate. Hvilken harddisk du har kan du sjekke via systemprofilverktøyet i Mac OS X. I modellen vi har var harddisk fra Fujitsu benyttet.


Problemene skal være relatert til Seagate-modellene ST96812AS og ST98823AS produsert i Kina og med firmware-versjon 7.01. Ifølge Duncan Clarke fra Retrodata anbefaler brukere å skifte ut harddisken hvis man har modellene med den aktuelle firmware-versjonen. Han mener videre at Apple burde tilbakekalle maskiner med denne harddisken og skifte dem ut. Seagate skal for tiden jobbe med å undersøke problemene som har blitt framstilt, men har foreløpig ikke gitt noe videre informasjon.

Husk: Det er ikke spørsmål om en harddisk kommer til å krasje, men et spørsmål når en harddisk kommer til å krasje. Jevnlig sikkerhetskopiering er en nødvendighet uansett harddisktype og system.

Mer informasjon finner du hos vår engelske søsterpublikasjon Techworld.com.

LES OGSÅ: Praktiske mobile harddisker

Les om: