Displayport fra MSI

Displayport fra MSI

MSI har lansert GeFore 8800GT-basert grafikkort med Displayport-tilkobling.

Dells nyeste 30-tommer, som vi nettopp har testet, er den første skjermen på markedet med Displayport-grensesnitt. I mangel på grafikkort med grensesnittet har vi imidlertid ikke fått prøvd det.

LES OGSÅ: Knallbra 30-tommer fra Dell

Sparkle annonserte for ikke lenge siden grafikkort med Displayport, men grafikkort fra Sparkle er ikke så lett tilgjengelig i Norge. Dette endrer seg nå når MSI har lansert sitt NX8800GT-PTD1GE.

Man forventer på sikt at Displayport vil erstatte dvi som standard tilkobling for skjermer. Mange regner også Displayport som mer aktuelt enn hdmi av flere årsaker. Et element er at man må betale lisens for å implementere hdmi på et produkt - det unngår produsentene med Displayport.

Som navnet tilsier er grafikkortet basert på GeForce 8800GT. Det er videre utstyrt med 1 gigabyte minne. Flere aktører leverer GeForce 8800GT-kort med 1 gigabyte minne, men effekten i praksis kontra 512 megabyte er liten.

Kortene med 1 gigabyte minne koster tett opp mot hva et GeForce 8800GTS med 512 megabyte minne koster, og 8800GTS er en del raskere. GeFroce 8800GT er en grafikkprosessor som gir muligheter for å spille nyere spill med relativt høye kvalitetsinnstillinger.

I tillegg til Displayport har kortet dvi-kontakt med støtte for Dual Link DVI og overgang til analog tilkobling. Kortet har også en vanlig analog tv-utgang. MSI poengterer i sin pressemelding at deres nye kjøler, X-Type, skal være mer effektiv og mer stillegående enn deres tidligere løsninger for GeForce 8800GT.

Hva prisen for MSIs grafikkort blir vet vi foreløpig ikke. Vi vil estimere cirka 2 500 kroner inkl. mva. Vi regner imidlertid med at flere modeller, da også basert på rimeligere grafikkprosessorer, blir tilgjengelig etter hvert.

Mer informasjon: www.msi.eu.

Du finner mer informasjon om Displayport på Wikipedia.

LES OGSÅ: Guide for grafikkort

Les om: