Disse selskapene kan ha spionert på deg

Disse selskapene kan ha spionert på deg

Flere teknologiselskaper nekter for at den amerikanske regjeringen har installert bakdører hos dem.

Washington Post publiserte i går en rapport som avslører et tidligere ukjent program ved navnet Prism som brukes av amerikanske myndigheter. Ifølge rapporten brukes Prism blant annet av den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA for å spionere på amerikanske borgere. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Rapporten hevder at Prism består av ulike teknikker som gir NSA direkte tilgang til serverne som drives av flere teknologiselskaper. Også FBI skal ha tilgang til Prism, ifølge Washington Times.

Selskapene som pekes ut i rapporten inkluderer Google, Apple, Facebook, Yahoo, Microsoft og Skype.

I en uttalelse til Wall Street Journal nekter Google på at dette og sier at selskapet ikke har noen bakdører som gjør det mulig for myndighetene å skaffe privat informasjon om brukerne.

Facebook sier at selskapet ikke tilbyr direkte server-tilgang til myndighetene, men at de hvis de blir nødt til å gi ut informasjon om brukere, følger de de lovene som gjelder.

Apple sier at de aldri har hørt om Prism og sier en uttalelse at amerikanske myndigheter ikke har direkte tilgang til selskapets server.

- Vi gir aldri amerikanske myndigheter direkte tilgang til våre servere. Hvis en myndighet vil ha noe har de å vise frem papirene som gjelder, skriver Apple i en pressemelding.

Yahoo sier at heller ikke de gir myndigheter direkte tilgang sil sine servere og at de tar brukernes personvern svært alvorlig. Microsoft-eide Skype har ikke kommentert opplysningene til Wall Street Journal.

Les om:

Komponenter