Doble disker i Mac mini

Doble disker i Mac mini

Slik får du mer lagringsplass i Apples lille stasjonære.

Mac mini er en liten og kompakt maskin med få oppgraderingsmuligheter. I utgangspunktet er det kun minnebrikkene som kan byttes ut, men det skal også være mulig å øke lagringskapasiteten, blant annet ved å sette i doble harddisker.

Av en eller annen grunn er det imidlertid bare servermodellen av 2011-versjonen av Mac mini som nå tilbys med denne muligheten. Dette til tross for at det er plass og en kabelport for en ekstra harddisk i den "vanlige" utgaven.

Gjør det selv

Ønsker du mer lagringsplass i den vanlige modellen, er det imidlertid fullt mulig å gjennomføre dersom du skaffer deg iFixits Mac Mini Dual Hard Drive Kit. Oppgraderingspakken koster 70 dollar, og da får man verktøy og kabler som trengs for å utføre operasjonen. I tillegg kommer kostnader for ekstra harddisk eller ssd-enhet, avhengig av hva du ønsker å sette inn.

Å sette i en ekstra harddisk er visstnok ingen enkel sak, ifølge iFixit, som har klassifisert reparasjonen som "difficult". Reparasjonsnettstedet har selvfølgelig laget en trinn-for-trinn-oppskrift på hvordan du går frem. De har også oppgraderingspakker for eldre Mac-mini-versjoner.

Les om: